Fi Yapı'ya kayyım atandı - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Fi Yapı’ya kayyım atandı
Share 27 Eylül 2016

Anadolu Örgütlü Kaçakçılık ve Mali Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından FETÖ/PDY’ye finansal destek sağlandığı iddiasıyla AKFA Holding ve 44 alt şirketine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında savcılık dosyada adı geçen şirketlerle ilgili CMK’nın 133. maddesi uyarınca kayyım tayin edilmesini talep etti.

“SUÇLARI İŞLEDİKLERİ…” 

Talebi değerlendiren Anadolu 2. Sulh Ceza Hakimliği, tespit edilen firmalar ve çalışanlarının “Silahlı terör örgütü FETÖ/PDY’ye üye olmak”, “Terörizmin finansmanının önlenmesi hakkındaki kanununa muhalefet”, “Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama”, “Nitelikli dolandırıcılık”, “Özel belgede sahtecilik”, “Yardım Toplama Kanunu’na muhalefet” ve “Vergi Usul Kanunu’na muhalefet” suçlarını işlediklerinin ihbarlar ve gizli tanıkların ifadelerinden, hesap hareketlerinden, analiz ve HTS raporlarından, Dış İşleri Bakanlığı Güvenlik ve İstihbarat Genel Müdürlüğünün analiz raporlarından ve birçok Vergi Denetim Kurulu Başkanlıkları raporlarından anlaşıldığını kaydetti. 

YENİ İNCELEMELER YAPILABİLECEĞİ ANLATILDI

Toplanan delillerden söz konusu şirketlerin FETÖ/PDY ile ilişkilerinin olduğu belirtilen kararda, soruşturma ve değerlendirme yapılırken şirketlerin merkezlerinde yeni incelemeler, yine şirket çalışanlarının bilgilerine başvurulması ve yeni bilgi ve belge alınmasının söz konusu olacağı belirtildi. Kararda, bu işlemlerin yapılmasının şirketlerin mevcut yönetimleri tarafından engellenebileceği, istenen bilgi ve belgelerin verilmeyeceği gibi delil ve belgelerin de yok edilebileceği vurgulandı.

22 ŞİRKETE KAYYIM KARARI

Soruşturmayı yürüten savcılıkça yapılan talebin kabulüne karar veren Sulh Ceza Hakimliği, AKFA Holding’e bağlı şirketler ile Fi Yapı’nın da aralarında bulunduğu 22 şirkete TMSF yetkililerinin yönetim organının tüm yetkilerini kullanmak ve yeni yönetim kurulunu oluşturmak üzere kayyım olarak atanmalarına karar verdi.

Kaynak: Cumhuriyet


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org