Şehircilik Bakanı: Bursa'da içimiz acıyor - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Şehircilik Bakanı: Bursa’da içimiz acıyor
Share 26 Eylül 2016

Bakan Bursa’yı kötü örnek olarak gösterdi

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin, “Türkiye’nin gururu Bursa, örnek projelerle öne çıkıyor” sözleri gündemdeki yerini korurken, Çevre ve Şehircilik Bakanından Mehmet Özhaseki’den itiraf gibi açıklama geldi.

Bakan Özhaseki, Bursa Doğanbey TOKİ konutlarını kastederek “İçimiz acıyor” dedi.

Kentsel dönüşüm projelerinde planlama konusunda İzmir’de açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, “Bundan sonra yapılacak tüm konutlarda iki şeyin ön planda olması lazım. Birincisi bu işin sağlamlığı, sağlıklı olması, ikincisi kimlikli olması.
Zamanında yapılmış bazı hatalar var ki onları temizleyemiyorsunuz, kama gibi saplanmış olarak duruyor ve içinizi acıtıyor. Bursa’da mesela Ulu Cami çevresinde gökdelen gibi dikilmiş bir sürü bina var, içiniz acıyor. Bu hataları yapmamak lazım. ‘Kim hata yaptı’ diye sorgulamıyorum. Ama bundan sonra bu tecrübeyle bir taraftan sağlıklı binalar yapmamız lazım. Zeminin çürüklüğünü bilerek, depremselliğini bilerek, statiğini bilerek, ona göre hesaplamamız lazım. Üzerinde yapacağımız bina da insanların konforuna uygun olmalı.”diye konuştu.

ALTEPE: BURSA ÖRNEK ŞEHİR

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ‘Kurban Bayramı’ dolayısıyla AK Parti Bursa İl Başkanlığı tarafından Merinos Parkta düzenlenen bayramlaşma programda “Türkiye’nin gururu Bursa, örnek projelerle öne çıkıyor. Bursa olarak her alanda örnek çalışmalar yapıyoruz. Tarihi kültürel miras projelerinden yerli tramvay üretimine, ulaşım projelerinden kırsal kalkınma yatırımlarımıza kadar 27 dalda Türkiye’ye, 7 dalda da dünyaya örnek olduk. Yurtiçi ve yurtdışında öncülüğümüzle gerçekleştirilen çalışmalar sürüyor. Türkiye’nin gururu olan Bursa, hep örnek projelerle öne çıkıyor. Bursa için ne yapsak az. “şeklinde konuşmuştu.

VATANDAŞLAR: BAŞKAN HAKLI, BURSA KÖTÜ ÖRNEK

Bursa’nın şehircilik anlamında sınıfta kaldığını belirten vatandaşlar, Başkan Altepe’nin sözlerini kastederek, “Bursa örnek ama maalesef kötü örnek”şeklinde değerlendirdiler.


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org