Depremler İtalyan tarihi yapılarına büyük zarar veriyor - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Depremler İtalyan tarihi yapılarına büyük zarar veriyor
Share 26 Ağustos 2016

Uzmanlar Büyüklüğü 6.2 Depremi sonrasında Tarihi İtalyan Mimarlık rezervinde kayıpların olduğunu duyurdu.

 

 

 

 

 

Merkezi İtalya’da geçtiğimiz günlerde meydana gelen yıkıcı büyüklüğü 6.2 olan depremden sonra, sanat tarihçileri çok sayıda tarihi İtalyan binalarının bir çoğunun içinde kalıcı olarak hasarların olmasından korkuyorlar.

 

 

Depremden etkilenen bölge tamamen tanınmaz hale gelmişken  çoğu güzel kiliseler, anıtlar ve müzeler yıkıldı.
Sadece geçen yıl İtalya’nın en güzel şehirlerinden biri seçilen Amatrice kasabasında, heykeller, mozaikler ve freskler ile dolu kiliseler ” Cento Chiese” olmak üzere, bu doğal felaket sonrası yok olma tehlikesiyle karşı karşıya.

 

 

 

 

 

 

Rönesans döneminde Palazzo geçici morga dönüştürülen Sant’Agostino 15. yüzyıl kilisesi olarak ayakta dururken,  gül penceresin gibi önemli mimari elemanları şu anda çökmüştür.
Hauntingly, şehrinin16. yüzyıl kulesini de deprem vurdu ve tam deprem zamanında donmuş olarak 03:36 gösteren saati kaldı.

 

 

Depremden sonra hayat kurtarmak hükümetin birinci önceliği olmuştur. İtalyan Kültür Bakanlığı hasarın boyutunu değerlendirmek için çalışmalarını sürdürüyor.

 

 

 

Kaynak: Guardian


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org