Erdem Mimarlar’ın projesi İspanya’da sergileniyor - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Erdem Mimarlar’ın projesi İspanya’da sergileniyor
Share 22 Ağustos 2016

Erdem Mimarlar’ın İspanya’nın Costa del Sol bölgesinde yarım kalmış bir bina için açılan yarışmada önerdikleri çözüm finale kalan seçilmiş projeleri arasına girdi.

 

 

 

 

 

Costa del Sol İspanya’nın Malaga bölgesinde yer alan refah düzeyi yüksek bir bölge. Buna rağmen 20. ve erken 21. yüzyılda Avrupa’da patlayan mali krizler ve göçler sonucunda kentsel dokuda yarım kalmış inşaat kalıntılar oluşmuş. Bu yapı da bunlara tipik bir örnek.

 

 

Refah seviyesi son derece refah seviyesi bir bölge ve en tepe noktasında yarım kalmış harabe yapı hakkında ayrıntılar aktaran Sunay Erdem, böyle bir şeyin Türkiye’de olduğu takdirde kısa sürede rant alanı haline geleceğine değiniyor.

 

 


‘BİZDE OLSA RANTA DÖNÜŞÜRDÜ’

 

 


İspanya’da böyle bir yapının neden böyle kaldığını merak eden Mimar Sunay Erdem, “Nedense bu bölgede günümüze dek bu haliyle kalmış. Biz yapıyı nasıl tamamlarız diye analiz ederken, bölgede konum itibariyle en verimli kullanmayı hedefledik. Bunun yanında çevreye zarar vermeyecek şekilde ve etraftaki dokuya uyumuna da dikkat ettik” dedi.

 

 

Basit bir çözüm önerdiklerini altını çizen Erdem, “Yapıyı branda-çadır ile tamamlayıp, brüt haliyle bırakıp esnek kullanımlara hizmet verecek şekilde minimal müdahaleler önerdik.” diye sözlerini tamamladı.

 

 

 

 

 

HERGÜN FARKLI KULLANILABİLİR
Proje haftanın yedi günü yedi farklı aktiviteye hizmet verebilecek nitelikte. Açık konferans salonu, düğün salonu, kafe, pazar, workshop ve açık sinemaya kadar birçok kullanıma müsait.

 

 

TÜRK MİMARİSİNİN MÜTEVAZİ YILDIZLARI
Sunay Erdem ve Günay Erdem kardeşlerin dünya genelinde birçok ödülü bulunmaktadır. En son ödüllü projeleri arasında Barack Obama Başkanlık Merkezi ve Napoleon Bonapard’ın La Spezia Limanı kentsel dönüşüm projesi bulunuyor.

 

 

Türkiye’de son dönemde BTK Hizmet Binası ve TFF Riva Kampı Çevre Düzenleme projeleriyle dikkat çeken Erdem Mimarlar’ın Dünya genelinde 50’den fazla ödüle sahip bulunuyor.

 

 

 

 

 

Erdem Mimarlar’ın İspanya Projesi Ekibi: Sunay Erdem, Günay Erdem
Danışmanlar: Ömer Kaya, Serpil Öztekin Erdem, Aslı Tulay Erdem
Proje Asistanları: Gülşah Ural, Begümsu Doğru, Ada Erdem

 

 

 

Kaynak : www.emlaknews.com.tr

 

 


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org