Şavşat’ta, Çağlayan HES’in ‘ÇED olumlu’ raporu iptal edildi - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Şavşat’ta, Çağlayan HES’in ‘ÇED olumlu’ raporu iptal edildi
Share 30 Temmuz 2016

Artvin’in Şavşat İlçesi Meydancık Köyü’nde yapımı planlanan Çağlayan HES’i için verilen Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) olumlu raporu iptal edildi.

 

 

 

 

Artvin’in Şavşat İlçesi Meydancık Köyü’nde yapımı planlanan Çağlayan Hidroelektrik Santrali (HES) için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) olumlu kararı, Rize İdare Mahkemesi tarafından hukuka aykırı bulanarak iptal edildi.

 

 

Çağlayan Köyü’ndeki Meydancık Deresi üzerine kurulması planlanan 22 megawat gücündeki Çağlayan HES projesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ‘ÇED Olumlu’ raporu verdi. Meydancık Yöresi Köyleri Kalkındırma Dayanışına Kültür ve Turizm Derneği öncülüğünde 25 kişi, ÇED raporunun iptali istemiyle geçen yıl Rize İdare Mahkemesine iptal davası açtı.

 

 

Bölge halkı iptal davası başvurusunda ÇED raporunda planlanan faaliyetin çevresel etkilerinin yeterli düzeyde veri ve belgeye dayandırılmadığı, membada su haklarının korunmadığı, ÇED sürecinde bilgilendirme usullerine uyulmadığı, aynı vadide arka arkaya var olan diğer HES projelerinin gizlendiği, sucul yaşam ve faunaya müdahalede bulunulduğu, tarımsal sulamaya ilişkin veriler bulunmadığı, havza planlaması yapılmadığı ve can suyunun yetersiz olduğu iddialarına yer verdi.

 

 

Rize İdare Mahkemesi, önceki gün bilirkişi heyetinin de benzer doğrultuda raporu üzerine bakanlığın, ‘ÇED Olumlu’ raporunu hukuka aykırı bularak iptal etti.

 

 

 

Kaynak : Evrensel


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org