İspanyol minimalizminde bir deneme - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
İspanyol minimalizminde bir deneme
Share 11 Temmuz 2016

Tasarım: Fran Silvestre Arquitectos
Taş, metal ve mermerin kombine edildiği minimalist tasarımlı bu ev  büyük bir görsel etki ile sonuçlandı.

 

 

 

 

Fran Silvestre Arquitectos  tarafından İspanya Madrid’te bu proje gerçekleşti. Bu ağır ev sadece bir katlı olan etkisini  metalik bir şekilde gösterir. Olduğundan daha küçük görünen bu tasarımı gerçekleştirmek üzere uygun bir yer aradılar.  Zemin kat ve açık veranda alanı kendi baskın malzemesi olarak hafif  renkli taş kullanır iken birinci kat alüminyum ile kaplanmıştır.

 

 


Bu Madrid civarında bu oranlarda önemlilik zıtlıklar içeren, metropol içinde bahçeleri ve büyük ağaçları ile çevrili çekici bir manzarayı çevresi ile birleştirmekte olan değişik bir projedir.

 

 

 

 


İçerde beyaz mermer döşemelerde kullanılmış ve monokrom mobilyalar ile beyaz duvarlar birbirini tamamlamıştır.
Tasarımcı mimarlar söz konusu evin yorumlarken, “Evin ölçekli arsa kısmını aynı doğal taştan çıkan bir üs olarak gündüz göze çarpmaktadır. Gece,  bölgesi üzerine yerleştirilen ve kuzeyde görünümüyle  odaklanan kullanımlarının, komşularının gözünden kendini korumak ve gölgeli teraslar üreten güney bölgesi ise  dış ortam çeşitliliklerini yaratmaktadır.”  dediler.

 

 

 

 


“Esasen kare planlı bu yapı kompakt bir şekilde program ile birleştirmek üzere tasarlanmıştır. Merdiven ve merkezi iç avlu tüm alanlarda bahçeye kadar açık olan fonksiyonel bir hiyerarşi kurmakta, odalara buradan  dağılmak mümkün olmaktadır ” diye anlatımlarına devam ettiler.
Nick Myall, Editör

 

Kaynak: WAN

Çeviri: Mimdap


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org