Hamer Hall / ARM Mimari - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Hamer Hall / ARM Mimari
Share 18 Haziran 2016

Mimari: ARM Mimarlık.

Konumu: Southbank VIC 3006 Avustralya

Tasarım ekibi: Ian McDougall, Stephen Ashton, Howard Raggatt, Neil Masterton, Peter Bickle, Stephen Davies, Jonothan Cowle, Andrea Wilson, Rhonda Mitchell, Doug Dickson, William Pritchard, Paul Buckley, Justin Fagnani, Sarah Lake, Tom Denham, Matthew Ginnever, Allira Davies, Tim Brooks, Asako Miura, Andrew Lilleyman, Aaron Poupard, Andrew Ta, Deborah Rowe, Jason Lee, Ken Billan, Lee Lambrou, Mark Raggatt, Martine De Flander, Monique Brady, Mordechai Toor, Natalie Lysenko, Sarah Box, Sarah Lake, Simon Shiel, Tobi Pederson, Tom Denham, Tom Marsh

ARM Peter Elliott (Kentsel Tasarım),

TCL (Peyzaj),

Kirkegaard Associatess ve Marshall Günü (akustik uzmanları),

Aurecon (Hizmetler ve Yapı dahil)

Shuler (tiyatro tasarımcıları)

Shook tasarım ekibi koordine etti.

Proje yılı: 2012

Fotoğraflar: John Gollings, Peter Bennetts

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mimarın ifadesiyle tasarımın arkasındaki fikir, Roy Grounds ve John Truscott tarafından çelişki teması üzerine oluşturuldu. Sanat merkezi yeniden yorumlandı ve master plan hedeflerine uyumlu bir şekilde proje gerçekleşti. Tasarım sürecindeki çelişkiler ve tartışmalar tasarımı yönlendirdi. Nehir ile entegre olmasını sağlamak, yapının bir 21 yüzyıl mağara binası gibi mekanlaşması, tiyatro ve mağara binası ikilemi, Melbourn kentinin ikili sanatsal söylemini temsil etmektedir. Bunun yeniden yorumlanması ise projenin ortaya çıkmasını sağladı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İyileştirme ve onarımın hedefleri akustik performansı sağlamak, dünya standartlarında bir sahne teknolojisi kurmak, destek tesisleri sağlamak, büyütülen fuaye alanının daha davetkar olmasını sağlamak, dışa dönük bir mekan oluşturmaktan ibarettir.

 

Mevcut yapının tamburunun dış formu muhafaza edilmiş, değişiklikler ise nehir kıyısındaki bölümde gerçekleşmiştir. Yeni formun ilham kaynakları: Roma ve Castel San Angelo dur. Betonon biçimsel kurgusu Roma harabelerinin aşınmış tabanlarını anımsamakta, düzen çevre ilişkisiyle güçlenmektedir.

 

 

Kaynak: Archdaily
Çeviri:Mimdap

 

 

 

 

 


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org