Mevcut havalimanının hizmet kapasitesini ve hizmet kalitesini arttırmak amacıyla Tayvan Taoyuan Uluslararası Havaalanı’na ve Asya-Pasifik bölgesinde ekonomik faaliyetlerin yolcu hacmindeki hızlı büyümesine yanıt olarak, Terminal 3 inşaatı düşünülmektedir.

Bu proje için temel tasarım konsepti “Akıllı, Yeşil ve Kültür” üçlüsüdür. Proje, yeni seyahat deneyimleri oluşturmak için turizm, alışveriş, kültür ve sanat işlevlerini kapsayan kapsamlı tesisler ile, sürdürülebilir ve akıllı havaalanı yapısı olarak geliştirilecektir.

 

 

 

 

 

 

 

UNStudio en ve Foster + Partners’ın takımlar ise sırasıyla, ikinci ve üçüncü ödüle layık iken Rogers Stirk Harbour + Partners tarafından yönetilen uluslararası ekip, büyük ödülü kazandı.

 

Hong Kong, Meksika ve diğer birçok ülkede havaalanları tasarlanmış olan, Sir Norman Foster ve ekibi aslında muhteşem, yemyeşil bahçeye yeni terminali açmak amacıyla bir öneri sundu.

 

Foster + Partners’ın önerilen tasarımı binanın  tavanı için başvurulan Merkez dağ silueti ile, Tayvan’ın iklim ve topografyasından etkilenmektedir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tasarım ayrıca ülkenin yerli bitki türlerini kapsayan yemyeşil bir bahçe ile, yerel flora ve faunanın sunumunu yapmakta. Yolcular merkez eksenli olarak hizmet veren bir yeşil omurga boyunca bağlantı ve kalkış kapılarında check-in bölgelerinde ve güvenlik alanlarında yönlendirilir.

 

 

 

 

 

 


Havayolu yolcuları genellikle kendilerini uzun sık uçuş iptalleri nedeniyle birçok havaalanının sert ışıklı iniş ve kalkış ekranlarının tutsakları olmaktadır.

 

 

 

 

 

 

30.000 ‘den fazla metrekare kaplama, Foster + Partners’ın önerisinde ortaya  çıkan yemyeşil bir bahçe böylece doğal ve sakin bir ortamda yolculuğa davetin yanı sıra aralarında ortak bir zemin inşaası gerektiren hava yolculuğu ile ilgili kaygı ve stresi azaltmayı amaçlayan doğal ve yapay unsurları içermektedir.

 

Kaynak: Marco Rinaldi aasarchitecture
Çeviri: Mimdap
.

One Comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir