FLORİDA ULAŞIM PROJESİ - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
FLORİDA ULAŞIM PROJESİ
Share 16 Nisan 2016

“All Aboard Florida”
Tasarım: SOM

Dünyada kentsel planlama mimarlık firmaları  arasında büyük önde gelen mimarlık, iç tasarım ve mühendislik ofisi olarak Skidmore, Owings and Merrill LLP (SOM),  Florida’da bulunan yenilikçi şehirlerarası yolcu demiryolu projesi “Florida All Aboard” tasarımını sunuyor.  Florida’nın önde gelen yolcu demiryolu koridoru demiryolu hatlarından yaklaşık 235 millik bir ağ sahibi olan Florida East Coast Industries, Inc. (feci), Fort Lauderdale ve West Palm Beach ara istasyonları ile Güney Orlando’yu Florida’ya  bağlayacak bu yeni yol projesini önemsiyor.

 

 

 

 

 

 
Bu yol projesi Florida içine yeni parçalar oluşturarak Miami & Space Coast arasında Florida East Coast Koridoru için geçerli demiryolu altyapısını kullanacak. Bu demiryolu tesisi hizmeti, kalabalık karayolları ve havaalanı terminallerine uygun bir ulaşım bağlantısı sağlanacak. Dönüşümsel bu altyapı projesi her yıl bölgenin yolları içinde  üç milyondan fazla araç yükünü üzerine alarak, mevcut yolları trafikten sadeleştirecektir.  Bu yolla Florida sakinleri ve yolcular için önemli bir hizmet verecektir.

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu yenilikçi çözüm ile sokaklar trafiğe açık  olacak ve değerli sokak önü gayrımenkulleri cazip hale gelecek, kiralanabilir kalmasını sürdürmesine izin verecektir. SOM’un bu ödüllü tasarımı, toplumsal uzlaşmayı teşvik eden güçlü bölgesel faydaları içeren önemli bir altyapı yatırımıdır.

 

 

 

 

 

 

 

 

Firma defalarca kentsel yeniden geliştirme konusunda dünya çapında büyük şehirlerde en yenilikçi ve unutulmaz kentsel tasarımlarla, bazıları başarılı karma kullanım programları ile önde yolcu demiryolu istasyonları için olağanüstü tasarımlar sunmuştur. SOM için bu mimari jest benzersiz bir dönüm noktası oluşturuyor. Terminal 21. yüzyılda Miami için önemli bir sembolü meydana getirmektedir.

 

 

 

 

 

 

 

 
Kaynak: www.Arch20.com
Yazar: Depy Charalampidou

Çeviri: Mimdap

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org