KETEN BOMONTİ - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
KETEN BOMONTİ
Share 31 Mart 2016

Tasarım: Keten Grup

 

Ferhat Keten, Nur Balkanlı, Emre Adıgüzel, Cemile Gül Gürcan

 

Hazırlayan: Fatih Mehmet İpek 

 

Şişli, Nişantaşı, Taksim üçgeninde yer alan Bomonti, ismini 1800lerin sonlarında semte taşınıp buraya Osmanlının ilk bira fabrikasını kuran İsviçreli Adolf ve Walter Bomonti kardeşlerden alıyor.

 

 

 

 

 

 

İstanbul’un tarihi semtlerinden birisi olan ve Şişlinin gölgesinde bir sanayi bölgesi olarak günümüze kadar gelen Bomonti son yıllarda girdiği değişim süreci ile hızla İstanbul’un seçkin yaşam merkezlerinden biri haline geliyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Keten Bomonti tarihi bağlamdan referans alarak mevcut kentsel dokuda ki klasik apartman yaşamına bir göndermede bulunan az katlı, yatay ilişkilerin kuvvetli olduğu,  insan odaklı bir yapı olarak tasarlandı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Balkon ve teras alanları, yüksek tavanlı, ferah daireleri tamamlayan mimari bir öge olarak düşünüldü.  Referans aldığı tarihi bağlam içerisinde modern, işlevsel yaşam alanları sunması projenin mottosu niteliğinde.

 

 

Cephe açıklıkları yaşam alanlarının konforunu maksimize etmesi amacıyla geniş bırakılmıştır. Bireysel konfor kadar mikro ölçekte toplumsal birliktelikler sağlayacak kış bahçesi gibi ortak kullanım alanları bu projenin güçlü çizgisini yansıtmaktadır.

 

 

Toplam 10234 m2 lik inşaat alanı ile tam karşısında ki Fransız Fakirhanesinin yeşil bahçeleri bütünleşmiş konumunun getirdiği ulaşım kolaylığı, yatırım değeri gibi olumlu artı özelliklerini konfor olarak ta en üst mertebede taçlandırmıştır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 Yorum
  1. Tasarımcı grubu kutlarım. Çok yalın bir çözüm sunmuşlar.

    Nermin Üstün | 9 Nisan 2016

  2. örnek sayılacak bir rezidans projesi olmuş. temiz, düzgün, amacına uygun.

    neşet ulucan | 2 Mayıs 2016


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org