MRDV den Normandiya Caen master planı - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
MRDV den Normandiya Caen master planı
Share 9 Şubat 2016

Tasarım: MRDV

MVRDV Caen’de 600 hektarlık alanı kapsayan “La Grande Mosaïque Masterplanı” için yeni çalışmalarını kamuoyu ile paylaştı.

 

 

 

 

 

 

 

 

MVRDV Normandiya, Caen bölgesi için geliştirilen  master plana ait yeni çalışmalarına dair görüntüleri iki yıl sonra yayımladı. “La Grande Mosaique.”  İsimi verilen master plan ilk olarak Mayıs 2013’te ortaya çıktı.  Hérouville Saint-Clair ve Mondeville komşu kasabalara kenti bağlayan Caen ve Caen Yarımadası’nın merkezinde yer alan 600 hektarlık bir alanı yeniden planlamayı öngören bu plan MRDV tarafından yapılmaktadır.

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu kentsel tasarım, yeni master planı içine alan tarihi ve çevresel unsurları entegre eden, bölgenin de-sanayileşmenin etkilerine karşı çıkan yönler taşıyan bir çalışmadır. Projecilerin ortaya koyduğu bu yeni çalışmalar  13 Mart 2016 yerel halkın huzuruna  eski şehir limanında “Le Pavillon” kamusal alanında  bir sergi açılışıyla sunulacak, toplumun görüşüne açılacaktır.

 

 

 

 

 

 

 

 

Master plan,  mekansal planlama aracı olarak “offset” fikri etrafında organize edilen konut, ofis, karma kullanım binaları, kamusal alanlar örnekleri ve altyapıyı içermektedir.  Bu  “bocage” anlayışının bir kent versiyonunu olarak Normandiya’nın tipik ve sanayi öncesi günlerde bölgeyi tanımlayan yenileme çalışması sayılabilir.

 

 

Elde edilen tasarım mevcut ve yeni parçalar arasında aracılık yapan  binalar ve toplum alanlarının etrafında ikincil sokak ağı kurarak  ortak kamusal alanları geliştiren bir nitelik göstermektedir.

 

 

 

 

 

 

 
MRDV kurucularından Winy Maas tasarım kapsamını, “son derece ilerici, geçmişle bağ kuran azimli bir çalışma” olarak tanımlamaktadır. “Normandiya’nın kalbinde geçmiş bağlarını kaybetmeyen güzel bir kent vadi hedefliyor.” Diye projeyi tarif etmektedir.

 

 

 

 

 

 

 

 

Proje bilgileri:
Mimari: MVRDV
Yardımcı mimar: Diagram Architecture
Peyzaj mimarları: Territoires
Şehiricilik: Pro Developpment
Altyapı Uzmanları: Egis
Sosyolog: Philippe Cabane
Model Maker: Mistake

 

 

 

Kaynak: Arch Daily

Çeviri: Mimdap

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org