Tasarım: Santiago Calatrava

 
Santiago Calatrava’nın Yarının Müzesi Rio de Janeiro açılıyor

 
O bir uçak, bir kuş gibi düşünülmüştür. Rio de Janeiro’da bir yükselen bir tepesinde beyaz renkli bu tasarım Calatrava’nın. Museu Amanha (Yarının Müzesi) Puerto Maravilha Mahallesi’nde Maua Pier’de 18 Aralık 2015 de açıldı.

 

 

 

 

Endemik Carioca kültüründen esinlenen Santiago Calatrava yaptığı basın açıklamasında, “Bina fikri neredeyse bir gemi, bir kuş ya da bir bitki gibi, denizde de yüzen, ruhani bir canlı şeklinde düşünülmüştür. Çünkü müzede sergilerin değişen doğası, bizim binanın içinde bir arketip bir yapıya girmemize yol açtı. Buradaki basitlik bir araştırma alanı olarak konferanslar veya sergi hareketlerini karşılayabilecek müzeyi mümkün kılmak, yarının müzesinde fonksiyonel çok yönlülük sağlar” dedi.

 

 

Müzenin içeriği temel beş sorunun yanıtları üzerinde kuruldu: Biz nereden geldik? Biz Kimiz? Neredeyiz? Nereye gidiyoruz? Ve nasıl önümüzdeki 50 yıl içinde birlikte yaşamak istiyoruz?

 

 

 

 

5.000 metrekarelik yapı sarar ve Guanabara Körfezi bağlayarak, suya dışarı uzanan ek 7600 metrekarelik plaza ile çevrilidir. Bir konsol çatı kare ve sırasıyla bay bakan 75 ve 45 metrelik mesafelerinde içine uzanır. Yakındaki UNESCO Dünya Mirası Sao Bento Manastırı’nda ilişkin inşa edilen binanın yüksekliği çevredeki manzarada  manastırın görüşlerini korumak için 9.75 metrede kapatılmıştır. Müzede, Calatrava manastırın panoramik manzarası için bir çok fırsat yarattı.

 

 

 

 

Museu Amanha ek açık bahçeler, yollar, yeşil alanlar için dolaşma avlusu  boyunca boşluk ve bir yansıması yaratacak havuzu oluşturmak için bir kuzey-güney ekseninde odaklı olarak yapılmıştır. Güneş panelleri müze için enerji üretecektir. Havuz, bu enerji kaynaklarından beslenen hatlardan beslenir. Daha sonra da binanın ısısını düzenlemek için kullanılacak sulu sistem için havuz kullanılır.

 

 

 

 

Dünya İçinde Yaşam Küpleri

 

İkinci katta bulunan kalıcı sergi, fizikçi ve kozmolojist Luiz Alberto Oliveira küratörlüğünde ve Andrés Clerici Ralph Appelbaum tarafından dizayn edilecektir. Buna ek olarak, geçici sergiler, teknolojik ve bilimsel araştırma için bir yer olacaktır.  400 kişilik oditoryum, kafeterya, restoran, hediyelik eşya dükkanı, bir eğitim laboratuvarı ve Yarının Gözlemevi, orada olacaktır.

 

 

 

 

 

 

Calatrava  basın açıklamasında “Rio de Janeiro kenti şiddetli kentleşme müdahalesi altındadır ve bu müdahale kültürel tesislerin oluşturulması yoluyla kaliteli kentsel alanların kurulması için dünyaya bir örnek olmalıdır. ” dedi.

 

 

Kaynak: www. blog.archpaper.com

Çeviri: Mimdap

 

 

 

 

 

 

One Comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir