Inovasyon Kulesi, Hong Kong Politeknik Üniversitesi / Zaha Hadid Mimarlar - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Inovasyon Kulesi, Hong Kong Politeknik Üniversitesi / Zaha Hadid Mimarlar
Share 26 Kasım 2015

Hong Kong Politeknik Üniversitesi (POLYU) yeni “İnovasyon Kulesi” Baş Mimarı olarak, dünyaca ünlü mimar Zaha Hadid seçti. Üniversite kampüsünün kuzeydoğu eteğinde yer alan proje, Asya’da bir tasarım merkezi olarakHong Konggeliştirilmesinde itici güç olarak görev yapacak. Kule, aynı zamanda tasarım alanında disiplinler arası araştırma ve eğitimi kolaylaştırmak için ek alan sağlayacaktır.  Tepe-son töreni yapının tamamlanmasından sonra Eylül 24 tarihinde yapıldı, Yapı bir Tasarım Okulu (SD) ve Sosyal Yenilik oluşturmak için yeni kurulan Jokey Kulübünün Tasarım Enstitüsü olacaktır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kule net taban alanı 1.500 ‘den fazla öğrenciyi karşılamayı mümkün kılan12.000 metrekareolacaktır.  Bu kule Ms Hadid tarafından Hong Kong’un ilk kalıcı mimari tasarımı olacaktır. Bu yeni “İnovasyon Kulesi” gelişmiş bir araba Tasarım Stüdyosu olacak; Moda Aksesuar Malzemeleri Laboratuvarı; Çoklu medya ve eğlence Tasarımı, Ses Stüdyosu; Bir Müze, yerel ve uluslararası tasarım klasikleri için bir vitrin ve kamu galerisi personelinin çalışmalarını ve SD öğrencilerinin yanı sıra yerel yeteneklerin sergilendiği bir alan oluşturacaktır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yapının sıvı karakteri, ikonik, kesintisiz bir parça halinde kule ve podyum klasik tipolojisini oluşturduğu manzaranın içinde eritmektedir. Zemin plakaları ve panjurlar, içsel bir kompozisyon ile oluşturulur. Bunlar sıvı bir ortamda, iç ve dış avluların, sivil alanlarda bir çeşitliliği teşvik etmek amaçlı büyük bir açık sergi forumları ve açık dinlenme tesislerini tamamlayıcı samimi bir ölçek oluşturan yeni kamusal alanlar yaratma hedeflenmektedir.

 

 

Mimarlar: Zaha Hadid Architects

Yer:Hong Kong, Çin

Tasarım: Zaha Hadid, Patrik Schumacher

Proje Müdürü: Woody KTYao Proje Lideri: Simon Yu

Proje Ekibi: Hinki Kong, Yang Jingwen, Jinqi Huang, Juan Liu, Bessie Tam

Yarışma Takımı: Hinki Kwong, Melodie Leung, Long Jiang, Zhenjiang Guo Yang Jingwen, Miron Mutyaba, Pavlos Xanthopoulus, Margarita Yordanova, Valova

Yerel Mimar (Danışmanlar): AGC Design Ltd, Reklam + Rg

Yapısal ve Geoteknik: Ove Arup & Partners, Hong Kong Ltd. Binası

Hizmetler: Ove Arup & Partners, Hong Kong Ltd

Peyzaj: Team 73 Hong Kong Ltd

Akustik: Westwood Hong & Associates Ltd

Programı: İnovasyon Kulesi, Okul Tasarım Geliştirme

Yer Alanı: 15,000Sqm

Yükseklik: 76m Kapasite: 1450

Bütçe: 520.000.000 HKD

 

Kaynak: Archdaily

Çeviri:Mimdap


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org