Asırlık hanlar otele dönüşecek - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Asırlık hanlar otele dönüşecek
Share 24 Kasım 2015

Tarihi Yarımada’da bulunan hanların otel ve butik otele dönüştürülmesi ile ev pansiyonculuğu yapılmasının önünü açan imar planı değişikliği İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi tarafından kabul edildi.

 

 

 

 

Fatih Belediye Meclisi’nde 6 Mart 2015’te oybirliği ile kabul edilen teklif, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oyçokluğu ile geçti.

 
Projede uygulama alanı, Tarihi Yarımada olarak kabul edilen eski Eminönü ilçesinin sınırları olarak belirlendi. 2008 yılından sonra Fatih ilçesine bağlanan Eminönü’nün sınırlarını, Unkapanı Köprüsünden başlayarak, yine Unkapanı ve Saraçhane üzerinden Yenikapı’ya uzanan Atatürk Bulvarı belirliyordu. Bugün Eminönü’nün bağlı olduğu Fatih ilçesi ile eski Eminönü sınırlarında bulunan ancak yenileme alanı ilan edilen Süleymaniye uygulamanın dışında tutuldu. Kendine özgü kentsel mimarisiyle dikkat çeken Balat ve Samatya semtleri de ev pansiyonluğu uygulamasının dışında.

 

 

 

 

 

 

‘Butik otel olabilir’

 
Projeyle ilgili konuşan AKP’li Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir tarihi eserleri kurtarmak amacıyla bu kararı aldıklarını öne sürerek, “Bu binalarda, istenilirse butik oteller olabilir” diye konuştu.

 

 

 
Demir, “Ev pansiyonculuğunu önerdiğimiz Nişanca ve çevresi gibi yerlerde, geçmişte ev olarak kullanılan ama artık mülk sahiplerinin bırakıp gittiği, yıl yıl çöküşüne tanık olduğumuz evler var. Bu uygulama ile bu kayıpların önüne geçmiş olacağız. Bir tarihi esere ticari değer vermezseniz onun yaşaması mümkün değil” dedi.

 

 

Kaynak : Birgün

1 Yorum
  1. Otele dönüşmesi çok problem değil bence. Nasıl olacağı, niteliği, çevre ve doku nazarı dikkatimize gelmeli mimarlık yönünden. Kamu çıkarları yönünden ise, ihale ediliş şekli ve kamunun kazançlarını tetkik etmek ehemniyetlidir ve kati suretle takip edilmesi iktiza eder.

    ferhunde oflugil | 26 Kasım 2015


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org