Her insan kendi evinin hayalini kurar. Fakat bazen maddi zorluklar bu hayale engel olabilir, özellikle de bir birikiminiz yoksa. Maddi sıkıntılar sebebiyle ev alamayan bir Avrupalı çift, 1 Euro’ya öyle güzel bir eve sahip oluyorlar ki inanamayacaksınız.

 

 

Avrupa ’da genç insanlar için hayat çok zor. İşsizlik oranı çok yüksek ve hem ucuz hem de rahat bir yer bulmak inanılmaz zor. Ama henüz işten çıkarılmış 23 yaşındaki Alexis Lamoureux, büyük teyzesinin eski mağarasının açık arttırmaya çıktığını keşfetti ve Fransa’nın Loire Vadisi‘ndeki o mağara evi sadece 1 euoro’ya sevgilisi Lotte van Riel’le birlikte satın aldı. Önceden Leonarda da Vinci’nin evi olan mağara evi almak büyük bir kumardı ve kimse teklif vermediği için çift oranın sahibi oldu. 4 yıl çalışmadan sonra Lamourex ve kız arkadaşınin evi haline gelen mağaranın bildiğimiz evlerden hiçbir farkı yok: yatak odası, banyosu, mutfağı, salonu…

 

 

Çift mağarayı aldı fakat orayı yaşanılabilir kılmak için yapılması gereken çok şey vardı. Bunun için paraya ihtiyacı olan çift, 25.000 Euro kredi için birçok bankaya başvurdu fakat bankalar tarafından reddedildiler. En sonunda onları para sağlayacak olan şey Alexis’in babasının restoranında çalışmak oldu. Çift burada 3 yıl çalışarak para biriktirdi.

 

 

Çiftin parayı biriktirdikten sonra yapması gereken ilk şey mağarayı yapısal olarak sağlamlaştırmaktı. Bu etrafı betonla kaplama gibi bir sürü iş istiyordu. Ayrıca evde su tesisatı, elektrik de yoktu bu yüzden çift boru ve kablolar için kanal kazmak zorunda kaldı. Bütün bu masraflar toplamda 35.000 Euro’ya mal oldu ve bu fiyata normalde bir eve sahip olmaları mümkün değildi.

 

 

Çiftin bu çabaları sonucunda kendilerine ait bir evleri oldu ve sonuçta gayet güzel bir ev çıktı. Daha güzeli ise çift mağara evin bir kısmını ayırdı ve orayı istiyorsanız kiralayıp kalabiliyorsunuz. Böyle bir mağara evinde kalmak nasıl diye merak ediyorsanız bu fırsatı kaçırmayın derim.

 

Birçok tadilattan sonra güzel bir eve dönüşen mağarada normal hayatta yapamayacağınız hiçbir şey yok. Televizyonu, radyosu, giyinme odası ile gayet lüks bir mağara!

 

 

Mutfakla bitişik olan salon çok tatlı gözüküyor. Mağara olması sebebiyle tavanın yüksek olması da salonun ferah gözükmesini sağlamış.

 

 
Mağaranın yeşilin içinde olması da başka bir güzel tarafı… Sizce de şehrin gürültüsünden kaçıp burada nefes almak güzel olmaz mıydı?

 

 
Ve çiftin yatak odası… Burası daha önce karanlık bir mağaraydı deseniz size kaç kişi inanır?

 

 

Banyo kısmı da yatağın yanında olan evin genel olarak fotoğrafları böyle. 3 sene boyunca çalışıp para biriktirerek böyle güzel bir yere dönüştürdükleri için çifti gerçekten tebrik etmek gerek. Fotoğraflar bana yetmedi, bu ‘mağara ev’i canlı görmem lazım diyorsanız da çiftin misafir odası sizleri bekliyor!

 

 

Kaynak : Radikal

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir