Baş döndüren mimari yapılar - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Baş döndüren mimari yapılar
Share 31 Temmuz 2015

Cam köprüler, uçurumdaki evler, askıda havuzlar… Farklı ülkelerden insanın başını döndürecek türden ilginç mimari yapı örnekleri…

 

 

 

Zhangjiajie Kanyonu Cam Köprüsü – Çin

 

Hunan eyaletindeki Zhangjiajie Cam Köprüsü mümkün olduğunca göze batmayacak şekilde tasarlanmış. 300 metre yüksekliğe kurulmuş 380 metre uzunluğundaki bu yeni köprü dünyanın en uzun ve en yüksek cam köprüsü. Köprünün İsrailli mimarı Haim Dotan bu yapının insanda havada asılı olma duygusu yaratmasını umuyor ve ünlü Çinli filozof Lao Tzu’nun sözlerini tekrarlıyor: “En güzel ses işitilmeyen, en güzel biçim görülmeyendir.” (Haim Dotan Architects)

Cliff House – Avustralya

 

Henüz planlanma aşamasındaki bu mimari projede uçurum kenarı evin duvarı olarak kullanılacak. Avustralyalı mimarlık şirketi Modscape bu tasarımın gemi gövdesine tutunan kabuklulardan esinlendiğini belirtiyor. Uçurumun uzantısı şeklinde olması planlanan bu yapının bir katından diğerine inmek için asansör kullanılacak. (Modscape)

Trollstigen Ziyaretçi Merkezi – Norveç

 

Norveç’in batısında 106 km’lik kıyı şeridinde planlanan beş noktadan biri olan Trollstigen’de ziyaretçilerin doğayla iç içe geçecek bir halde manzarayı seyretmesi hedefleniyor. 2012’de tamamlanan projenin tasarımı Norveçli Reiulf Ramstad mimarlık şirketine ait. Sert kış nedeniyle merkez sadece yazları açık. (Reiulf Ramstad Architects)

Marina Bay Sands Oteli – Singapur

 

Dünyanın en yüksek ve en büyük sonsuzluk hissi veren havuzu Marina Bay Sands otelinin 55. katında bulunuyor. Tasarımını İsrailli Moshe Safdie’nin yaptığı ve 2010’da açılan havuzun kenar uzunluğu 146 metre. (James D Morgan/Rex)

Mur Nehri Kulesi – Avusturya

 

Avusturya ile Slovenya arasındaki sınırı oluşturan Mur nehrindeki bu gözetleme kulesi 2009’da açıldı. Kulenin tasarımını Alman mimarlık şirketi Terrrain yaptı. Eskiden Demir Perde kapsamında sınırlı girişe izin verilen bölge bugün Avrupa Yeşil Kuşağı’nda ziyaretlere açık. (Terrain)

Casa Brutale – Yunanistan

 

Yunan mimarlık şirketi OPA Works tarafından tasarımı yapılan ve henüz planlama aşamasında olan proje uçurum kıyısına oyulan bir ev öngörüyor. Evde her şey betondan olacak, evin yatakları bile. (OPA Works)

Walk On – Poland

 

Polonyalı Zelewski Mimarlık bürosu, ofisten çıkıp hava almak için binalar arasındaki avluya bu asma yürüme alanını tasarlamış. (Zalewski Architecture)

Şangay Holiday Inn – Çin

 

Şangay’daki 24 katlı Holiday Inn otelinden bir çıkıntı gibi uzanan bu yüzme havuzu yükseklik korkusu olanlar için pek de uygun değil. Chan Sau Yan mimarlık bürosunun tasarımını yaptığı havuzun derin ucundan aşağıdaki caddeyi görmek mümkün. Son dönemlerde İspanya, Avustralya, Dubai ve Endonezya’da da bu türden çıkıntı havuz modasının farklı örnekleri inşa edildi. (Quirky China News/Rex)

 

 

 

Kaynak : www.mynet.com


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org