Danıştay'dan Taksim'deki AVM'ye dur kararı - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Danıştay’dan Taksim’deki AVM’ye dur kararı
Share 31 Temmuz 2015

Taksim’de dört yıl önce başlayan ve mahkemelik olan 17 katlı otel, rezidans ve AVM inşaatında sona gelindi. Üç yıl önce İstanbul 1’inci İdare Mahkemesi’nin verdiği durdurma kararını Danıştay da onadı.

 

 

 

Hürriyet’te yer alan habere göre, aksim’de, tarihi Maksim Gazinosu ile Majik Sineması’nı da içine alan ve büyük bölümü imarda “yeşil alan” olarak geçen arazide 17 katlı otel, rezidans ve AVM inşaatı başlamıştı. İnşaata komşu otellerden birkaçının sahibi Ali Durucan dört yıl önce inşaatın durdurulması için İstanbul 1’inci İdare Mahkemesi’ne başvurarak Büyükşehir ve Beyoğlu Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan şikâyetçi oldu.

 

Durucan 2013 yılında davayı kazandı. Ancak Kültür ve Turizm Bakanlığı, İBB ile Beyoğlu Belediyesi ve Taksim Otel ve AVM inşaatının sahibi Tuna İnşaat, İdare Mahkemesi’nin durdurma kararına itiraz ederek Danıştay’a başvurdu. Birkaç gün önce Danıştay 6’ıncı Daire’den 2015/3411 no.lu karar çıktı. “İstanbul 1’inci İdare Mahkemesi’nce verilen karar ve dayandığı gerekçe hukuk ve usule uygun olup bozulmasını gerektirecek bir sebep bulunmamaktadır. Tebliğ tarihini izleyen günden itibaren 15 gün içerisinde kararın düzeltilmesi yolu açık olmak üzere oy çokluğu ile karar verildi” Durucan, bu kararın, inşaat ruhsatının iptali ve yıkılması anlamına geldiğini söylüyor. Avukatı Handan Ersoy da “Yerel mahkeme kararlarında temyiz makamı olan Danıştay 6’ıncı Dairesi, yerel mahkemenin kararını haklı ve yerinde buldu, onadı. Müvekkilimin şikayetçi olduğu Kültür ve Turizm Bakanlığı, İBB ve Beyoğlu Belediyesi, 15 gün içinde yeniden aynı daireye itiraz ederek başvurabilir. Ancak Danıştay, yüzde 99 ihtimalle bu kararınaı onaylayacak” diyor.

 

Kaynak : Birgün


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org