Assen Çevre Merkezi - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Assen Çevre Merkezi
Share 30 Temmuz 2015

Tasarım: 24H Architecture

Hollanda’nın Assen Belediyesi için Çevre Eğitimi Merkezi olarak kullanılacak yapı 24H Mimarlık tarafından tasarlanandı. Merkezi diğerlerinden fark ilk şey onun minimalist şekilde ele alınmış olmasıdır.   Mimari üslubu basit bir Çevre Merkezi için sürdürülebilir bir yaşamı ifade edecek ve bu anlayışı kendisine model alacak bir tasarım yaklaşımıyla düşünüldü.

 

 

 

 

 

 

 

 

Merkez ofisleri, sergi mekanları, derslik, sinema, kafe, yerel plantasyon istasyonu ve bir restoran bu tasarımın içinde yer almaktadır. Bir amfitiyatro ve eğitim bahçeleri binayı tamamlamaktadır.  Ayrılmış çevre ile bilinçli yaşam hakkında vatandaşları eğitmek için bir rol oynaması beklenen merkez, çevreci toplumsal gruplara ev sahipliği yapacaktır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bina karbon dioksit salınımı açısından nötr olacaktır. Bu biyokütle  yaratılarak yerel ortamdan geri dönüşümlü ahşap kullanılarak, bir biyokütle ısıtılacaktır. Bina doğal havayı yakalamak için sadece zemindeki boruları kullanarak ve bir güneş kulesi ile havalandırılan mekanizme ile iklimlendirme temin edilecektir. Zemindeki tüp sistemi sayesinde hava, kış aylarında ısıtmayı sağlarken yaz sezonunda soğutulacak ve binaya girecektir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Açık alanların maksimum gün ışığı alması amacıyla dizayn edilmiştir. Kütle  planı ayrıca binanın günlük ışıklılığını optimize etmektedir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Peyzaj binanın  eğimli çatı etrafında uzanır ve binanın karbon ayak izi en aza indirilmiştir. Bu durum doğal olarak mahallede çocukların çiftliklerinde koyun otlatmaları  ile muhafaza edilecektir. Buna ek olarak, bina içindeki soğuk ve  sıcaklığı muhafaza edecek şekilde gerekli izalasyon tedbirleri alınmıştır. Sadece doğal süreçlerden yararlanılarak, bu merkez binası  herkes için sürdürülebilirliği kolaylaştırır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tamamen bu çevrede  kurulan güneş kule,  sarmal merdiven ve çevresinde zarif ahşap elemanlarıyla net bir görünüme  sahiptir. Çocukların komşu ormanı görüntülemek için bu kule bir gözetleme kulesi gibi kullanılır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cam ve ahşap güzel kullanımla çevresini tamamlar. Bina yatay yerine dikey olarak yayılır ve çevre, doğal ortamın bir parçası haline gelir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mimari: 24H Architecture

 

 

 

 

 

 

 

Yer: Bosrand, Assen, Hollanda

 

 

 

 

 

 

 

Tasarım Ekibi: Maartje Lammers, Boris Zeisser, Fieke

 

 

 

 

 

 

 

POELMAN, Jasper Deurloo Pieter Scholten

 

 

 

 

 

 

 

Yüklenici: Jansman Bouw, Luttenberg

 

 

 

 

 

 

 

Alan: 2000.m2

 

 

 

 

 

 

 

Proje yılı: 2015

 

 

 

 

 

 

 

Fotoğraf: Boris Zeisser 24H

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak:www.arch2o.com

 

 

 

 

 

 

 

Çeviri: Mimdap

 

 

 

 

 

 

 

 

1 Yorum
  1. Ahşap, korten çelik, peyzaj… hepsi bir araya getirilmiş ve de mimarlık var tabi.

    cumhur denizer | 31 Temmuz 2015


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org