3. Köprü’ye iptal kararı veren hakime sürgün gibi atama! - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
3. Köprü’ye iptal kararı veren hakime sürgün gibi atama!
Share 3 Temmuz 2015

7 Haziran’daki genel seçimlerden dört gün sonra 3. Köprü’ye iptal kararını veren İstanbul İdare Mahkemesi Üyesi, Hakim Serkan Mangal hakkında sürgün gibi karar verildi.

 

 

 

 

 

Kuzeyormanları.org’ta çıkan habere göre mahkeme kararının yayınlanmasının hemen bir gün sonrasında, yani 12 Haziran’da çıkan “Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Birinci Dairesi’nin 12.06.2015 tarihli ve 944 sayılı İdarî Yargi Kararnamesi” ile Serkan Mangal İstanbul İdare Mah. Üyesi iken Danıştay Tetkik Hâkimliği’ne atandı.

 

Atamayla birlikte Mangal’ın karar mekanizmasından uzaklaştırılmış oldu. Bu nedenle hukuk çevrelerinde atama, karar mekanizmasından uzaklaştırma olduğu için “terfien sürgün” olarak değerlendirildi.

 

NE OLMUŞTU


8. İdare Mahkemesi’nin 11 Haziran’da verdiği kararın ardından, kararı değerlendiren yayın kuruluşları, iptal kararının sadece 3. Köprü’nün bağlantı yollarını kapsadığı konusunda haber yapmıştı. Oysa ki verilen karar sadece bağlantı yolları değil, 3. Köprü’nün kendisiyle ilgiliydi. Yani Serkan Mangal’ın kararı 3. Köprü inşaatının “en kritik noktası” olan boğaz geçiş alanının tümünü kapsamaktaydı.

 

 

 

Kaynak: Birgün


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org