Mimarlar Hasankeyf için sicil vermeyecek - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Mimarlar Hasankeyf için sicil vermeyecek
Share 15 Mayıs 2015

Hükümetin yüklenici firma bulamadığı Hasankeyf’teki Zeynel Bey Türbesi’nin taşınması ihalesine karşı Mimarlar Odası, taşınması için gerekli olan “Sicil Durum Belgesi”ni vermeme kararı aldı.

AKP, Türkiye halklarının tüm tepkilerine rağmen Ilısu Barajı’nı yaparak 12 bin yıllık tarihi geçmişe sahip olan Hasankeyf’i sular altında bırakmakta ısrar ediyor. Bu nedenle ihale üstüne ihale açarak antik kent girişinde bulunan ve bin 100 ton ağırlığında olan Zeynel Bey Türbesi’ni taşıtmak isteyen AKP, yüklenici firma bulamıyor. 28 Mayıs tarihinde türbenin taşınması için 3. kez ihale açılacak. Mimarlar Odası Batman Temsilcisi Muharrem Tüzün, Hasankeyf’i sular altında bırakacak olan Ilısu Barajı projesine karşı olduklarını belirtti. Barajın tamamlanma aşamasında olduğunu ve türbenin raylı sistemle taşınmak istendiği bilgisini veren Tüzün, bunun teknik anlamda mümkün olmadığını belirterek, bunu raporlarla da belgelediklerini söyledi. Tüzün, “Bu raporlar neticesinde Mimarlar Odası olarak aldığımız karar; ihale kanunu gereği yerli istekli olarak başvuran mimar üyemizin anayasal zorunluluk kapsamında odamızdan Sicil Durum Belgesi alma zorunluluğu var. Ancak biz, Türkiye’de bulunan bütün mimar odalarına, genel merkez ve şubeler düzeyinde sicil durum belgesi vermeme kararı aldık” dedi.


Hasan Yoldaş
Kaynak: Evrensel


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org