Macar Müzik Evi Wild Mimarlık

Macar müziğinin Evi, Macar tarihi müzik mirası bağlamında tasarlanmış bir yapıdır. Yakın çevresinde yer alan asırlık ağaçlar, tarihsel parkı doldurmakta alana dokunulmazlık kazandırmaktadır. Proje bu güçlüğe cevap verebilecek manzara, tarih, yenilik, sürpriz kavramlarına karşılık oluşturacak bir öneriyi hedeflemişti.

 

 

 

 

En fazla sayıda ağaçları korumak amacıyla oluşturulan binanın şekli, çeşitli analizler sonucunda oluşmuş bu aşamalarda sitenin etrafında güneşin hareketi, parkın yoğunluğuna göre oluşturulan bina eğimi ortaya çıkmıştır.

Binada düşey ve yatay boyutlar bir birine karıştırılmaktadır. Liget Budapeşte Parkı yeşil çatı ile devam etmekte. Ayrıca binanın eğimli çatısı izleyicilere bir anfitiyatro oluşturmaktadır.

 

Yeşil çatı yıl içindeki renk değişimleriyle parka ayak uyduracaktır.

 

 

 

 

 

 

 

MALZEMELER

 

Soluk kahverengi tuğla cephe toprağı taklit etmekte ve arazinin bir parçasına dönüşmesini sağlamakta. Bir dağ  oluşumunun izlenimini vermekte.

Cephelerin çoğunda, müzenin belli boşluklarını  şekillendiren ve ışık yayan delikler vardır. Huzurlu, sürekli değişen bir ortam yaratarak gün içindeki değişiklikler izlenmektedir. Tuğla ve delikler istenmeyen direkt güneş ışığının istenilen şekilde iç mekanlara ulaşabilmesini sağlayacak şekilde dizayn edilmiştir.

Zemin kat, yukarıdaki masif salonlara hafiflik veren camlarla kaplıdır. Açık oditoryum için sahne kullanılmadığı zaman görünmemekte ve giriş holünün bir parçasını oluşturmaktadır.

Macar müzik Evi

Ayrıntılar

Yer: Budapest- Liget, Macaristan

Mimarlar:Wild Mimarlık Jurate Gumenikovaite Mimar

Yapı ve Ekonomi mühendisi: BETREC

Çevre mühendisi: ICE

Perspektif: Crea

Akustik: DCA

İzlenme: exagonstudio

Yıl: 2014

Görüntüler: Wild Mimarlık

 

Kaynak: Arch20
Çeviri: Mimdap

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir