Köşe Daireler - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Köşe Daireler
Share 4 Nisan 2015


Tasarım: Stüdyo Geçiş

“Kenar Apartman Daireleri” Kuveyt, Salmiya yerleşiminde, ağırlıklı göçmen mahallelerinin bulunduğu arka-caddelerinden birinde tasarlanarak yapılmıştır.

Bir sonlu eksenin üzerinde yapı bloğunun her iki tarafında yer alan köşe dairelerin aktarılması ile elde basit bir ritmik büküm, cepheye dinamizm ve drama vermek için düşünülmüştür. Yerel kaynaklı doğal tuğla ve brüt beton kaplama burada yeğ tutulmuş, bu sadelik ve malzemelerdeki netlike binaya kimliğini vermiştir.


Kat Planı
Mimarlar için en büyük zorluk binayı son derece kısıtlayıcı bir bütçeye bağlı olarak yapmaları ama aynı zamanda tanınabilir, özellikli ve kimlikli bina inşa etmeleri olmuştur. Yapı işlevsellik ve servis kolaylığı açısından da önemliydi. Bina Kuveyt’in acımasız yaz sıcağında ve zaman zaman toz / kum fırtınası karşısnda dayanabilecek özelliklere sahip olmalıydı.

Binayı ateş tuğla ile kaplama etkili bir termal koruma gibi davranmaktadır. Bunun yanı sıra brüt beton yüzeyler ile birlikte, sert çöl iklimi dayanacak cesarette yüzeyler yaratılmıştır. Yapının büyük pencereleri, doğrudan içeri girecek güneşi engellemek için girintili ve ısı kazancını ve parlamayı azaltmak için alüminyum panjurlar arkasında tutulmuştur.

Ritmik cephesi ile birlikte bu küçük ama hesaplanan adımları başarıyla ortaya koyan “Kenarları Daireler” sosyal konut alanında, göçmen konutları olmak sıfatıyla önemli bir değere sahip olmuştur.


Mimari: Studio Toggle
Yer: Salmiya , Kuveyt
Tasarım Ekibi: Gijo Paul George, Hend Almatrouk
Alan: 2323 m2
Yıl: 2014
Fotoğraflar: Gijo Paul George
Kaynak: Arch Daily
Çeviri: Mimdap


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org