Kent için Sızma Gökdelen Camden Wade - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Kent için Sızma Gökdelen Camden Wade
Share 4 Mart 2015

Kent için Sızma Gökdelen Camden Wade

 

Bu Camden Wade tarafından hazırlanan lisans tezi, Kentsel Sızma Gökdelen başlığını taşımakta ve “kollektif tasarım” yöntemi geliştirerek Hudson Kenti banliyösü için mevcut gökdelen yapımı yaklaşımlarına alternatif oluşturmayı hedefleyen, vizyoner, yaratıcı bir tasarım yöntemi izlemekte.

Banliyö’de yerel bölgesel imar kuralların yüksek yapılaşma için abartılı bir özerk zihniyet yaratmış olması bu yeni yaklaşıma bir alternatif paradigma kayması ve bütünsel yaklaşım özelliği kazandırmakta. Bu yeni yaklaşım için; bir yüksek yapının çevresi için daha yararlı olabimesini sağlayacak şekilde, “kentsel ölçekte mimari ölçek, bundan daha önemlisi insan ölçeği nasıl olabilir?” sorusuna yanıt aranmıştır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu proje, 3-boyutlu ve entegre bir şekilde birbirleriyle ilişkili kamu ve özel programların, hassas bir denge ile daha sürdürülebilir ve lokalize yaşam tarzını teşvik eden bir karma kullanımlı, hibrid yüksek yapı oluşturarak bu tasarım sorununa yaklaşmaya çalışmaktadır. r.

Toplumdan yalıtılmış, tipik bir kule özellikle topluma kapalıdır, bu tez bir çevre yaratmayı ve bunun cadde seviyesindeki toplumsal yaşantıyı gökyüzüne doğru bir kentsel rampa ile ulaştırarak ve 300 feet yükseklikte bir kentsel park oluşturarak, etkileşimli bir yapılı çevre önererek gerçekleştirmektedir.

 

 

 

 

Bu tasarım yaklaşımı, bir sosyal bağlantı noktası oluşturmakta, Hudson’un katmanlı kent ortamında ve onun çok yoğun trafiği olan yer altı tünellerinde, mevcut olmayan cadde yaşantısında yüzer gökyüzü köprüleri  düşey bir gezinti alanı yaratarak farklı bir ortam sunmaktadır.

Kentsel sızma, bir bina tipolojisini yarattığı ayrımcılığa ve yaşayanlarının çevreden yalıtılmışlıklarına bir alternatif oluşturarak ve gerçekte Hudson banliyölerini birleştirerek ve bütünleştirerek yüksek yapıların rolünü yeniden tanımlamakta,

 

 

Kaynak: Evolo
Çeviri: Yılmaz Kuyumcu

 


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org