Rektör son noktayı koydu: AVM olmayacak öncelik GSF - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Rektör son noktayı koydu: AVM olmayacak öncelik GSF
Share 23 Ocak 2015

İZMİR’in simge eğitim kurumlarından, birçok ünlüyü sanat hayatına kazandıran Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi’nin (GSF) Alsancak’ta yıkılan eski binasıyla ilgili son noktayı Rektör Prof. Dr. Mehmet Füzün koydu. Buraya AVM yapılmayacağını dile getiren Rektör Füzün, arazinin GSF öncelikli olmak üzere yine eğitim için kullanılacağını, ancak Mimarlık Fakültesi’yle de görüşme yaptıklarını açıkladı.


Bağışçı gerekiyor

DEÜ GSF’nin 2001’de Narlıdere’ye taşınmanın ardından Mimarlık Fakültesi’nce bir süre geçici olarak kullanılan, geçtiğimiz aralıkta da yıkılan Alsancak’taki eski bina hakkındaki tartışmaların son boyutu Tarihi Havagazı Fabrikası’ndaki kahvaltıda ele alındı. Mezunlar, güzel sanatlar eğitiminin yapılacağı en anlamlı yerin şehir merkezi olduğuna işaret ederken, Rektör Prof. Dr. Füzün, binanın depreme dayanıksız olduğu için yıkıldığını, son yıllarda zaten metruk durumda bulunduğunu dile getirdi.

Rektör Füzün, “Bu alan eğitim tahsisli. AVM yapılması mümkün değil. Yeniden okul olacak. GSF öğrencileriyle görüştüğümde çoğunluğun ‘Mevcut yerimizde kalalım’ yönünde karar aldığını gördüm. Görüşmenin bende bıraktığı izlenim bu yönde oldu. Ben de Mimarlık Fakültesi ile görüştüm. Onlar, ‘Yüzde 98 evet’ dedi. Alanda 14 bin metrekareden fazla inşaat yapamıyoruz. Zaten buraya bina yapacak param yok. Bir bağışçı 10 milyon lira vereceğini açıkladı ama sonuç alamadık. Kimseye verilmiş bir sözümüz yok. GSF binası yapılmasını gündeme alırız ama bağışçı olması gerekiyor. Buradan hayırseverlere çağrıda bulunuyoruz” dedi.


Burcu Taner
Kaynak: Hürriyet Ege


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org