ITU Mimarlik Fakultesi Mimari Proje 5 Hakan Dölgen – Sinan Özgen Stüdyosu - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
ITU Mimarlik Fakultesi Mimari Proje 5 Hakan Dölgen – Sinan Özgen Stüdyosu
Share 17 Mayıs 2018

TU Mimarlik Fakultesi Mimari Proje 5     Sergi açılış  töreni için tıklayınız

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi ve Çevresi Kentsel Tasarım Projesi

Hakan Dölgen – Sinan Özgen Stüdyosu

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesinin yapmayı planladığı yeni hizmet  binası ve ek tesisleri ile ilgili hazırladıkları program doğrultusunda yapılan atölye çalışmasında üretilen projeler, Tekirdağ’ın giriş noktasında yer alan arsanın konumunun önemi bilinci ile ele alınmıştır.

Tekirdag’in halen kullanilan otobüs terminalinin yer aldigi arsa , bu terminalinin sehir disina tasinmasi ile belediye ve rant tesislerinin yapimi için kullanilmasi belediye tarafından düşünülmektedir. Sehrin 3 girisinde yapilmasi dusunulen  büyük çaptaki otoparklardan birinin bu binanin altinda yapilmasi planlanmistir. Arsa kuzeyde mezarlik alani, güneyde park , batida SIT alani , doğuda  sahil ile sinirlanmistir. Belediye yapisi 1200 otoluk park alanini barindirmasinin otesinde nikah salonu , süpermarket, spor merkezi, ticari alanlari da kapsayacak sekilde ele alinmistir. Calismanin toplam alani 60.000 m2’dir

Basta Sayin Belediye baskani olmak uzere , Suleymanpasa Belediyesi yetkilileri atolye calismasinin her asamasinda gerek jürilere katilarak , gerek dokumanlari sağlayarak , gerekse de  her sorumuza cevap vererek katki saglamistir. Proje tesliminden sonra butun projeler Tekirdag’da 1 ay boyunca sergilenmiştir.

Hakan Dolgen

 

ESRA FURUNCUOĞLU

BUKET KABAKÇI

 

 


 

BARIŞ AKDEMİR

 

 

 

BENGİSU BİLEKLİ

 

 

 

 

DİLRUBA YURTSEVEN

 

 

 

 

FİKRİ UMUT YENER

GİZEM FİDAN

 

HATİCE YASEMİN ÇAKIR

 

MİHRİBAN BARUTÇU

MUHAMMET KURTARAN

 

 

ÖMER CİNGÖZ

 

 

 

ÖYKÜ BAHAR BALCI

 

 

 

ÖZCAN ERNUR AKTAŞ

 

 

 

 

RANA İMAM

 

RUŞEN EROĞLU

SU KARDELEN ARTAN

SÜLEYMAN SAKARYA

UMUT EROL

 

Yayına hazırlayan: Yılmaz Kuyumcu
7 Yorum
  1. Gençleri ve hocalarını aynı zamanda Belediye Başkanlığını candan kutlarım. Projelerin belediye kanalı ile sergilenmesi büyük bir hamle sayılır Türkiye için. Umarız bundan sonra toplum projeye gereken önemi verir.

    Mehmet Ali Akçalı | 18 Ocak 2015

  2. Sanki yukarıdan seyretmek için tasarlanmışlar gibi. İçlerinde de yaşamalı. Yine de tebrikler.

    Anonim | 19 Ocak 2015

  3. Çok güçlü projeler ancak iç mekanlardaki yaşamın farklı olduğunu da anlatmaları lazım. Yine de öğrenci projelerinin bile ülkemizde yapılanlardan çok daha iyi olduğunu görmek düşündürücü. Selamlar

    Sedat Yazıcı | 19 Ocak 2015

  4. Üniversite bir ülke için beyin demektir. Ülkenin geleceğini şekillendirir. Bunun için üniversite hayatın ve toplumun içinde, merkezinde yer almalıdır. Toplumla birlikte yürümeli ona hedefler verebilmelidir. Bence bu çalışma tam olarak da bunu başarıyor. Gençleri ve hocalarını kutlarım. Projelere gelince bence topoğrafyayı ve geometriyi kullanmaları açısından son derece güçlü projeler. Sanıyorum iç mekanlar diyenler günümüzde giderek mimarlıkta daha fazla yer edinen üç boyutlu tasarımın eksik olduğunu söylemek istiyorlar. Ancak eminim genç mimar adaylarımız bunu aşacaklardır.

    Yılmaz Kuyumcu | 21 Ocak 2015

  5. Projeleri oldukça gelişmiş, okul ve dönem projesinden çok yarışma projeleri ayarında görüyorum. Yakın gelecekteki meslektaşlarımızı ve onların proje yöneticilerini kutluyorum.

    Ozan Bingöl | 23 Ocak 2015

  6. Sevgili Hakan (ve tabi Sinan bey) çok gelişmiş bir proje seviyesi ortaya çıkararak sizin öğrencileriniz bizim meslektaşlarımız olacak arkadaşlarımıza güzel bir tecrübe oluşturmuş, kendi ustalığınızdan el vermişsiniz. Mimar adayları da bu kıymeti görüyorlardır diye umuyorum. Sevgilerimle

    Hasan Kıvırcık | 24 Ocak 2015

  7. Bu değerli çalışmaları müstesna bir eğitim kurumuzda gerçekleştiren proje yöneticileri ve geleceğin mimarlarını kutlarım.

    Osman Altıparmak | 27 Ocak 2015


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org