Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim
ANA SAYFA
Gümüş Su Villaları
Share 23 December 2014

Tasarım: Çırakoğlu Mimarlık




Gümüş Su Villaları Bodrum’un Gümüşlük Köyündeki, tarihi ve kültürel mirasın 4000 yılı aşkın bir sakin liman tepeleri üzerinde yer almaktadır.




Etkileyici doğa ile sakin bir birlik oluşturma dürtüsü mimari yaklaşımın temelini oluşturmuştur.
Tasarım, farklı bir kompozisyon ile tasarımda yeni bir dil ve yerel mimari unsurları harmanlayan güncel yorumudur.




Temel fikir, doğa içinde beş kez tekrarlanan ev birimini bir çerçeve içinde tutarak alanın geri kalanını doğaya terk etmektir. Burada da yarı açık mekanlar yaratmak amacıyla tek bir birim oluşturan odaların meydana getirdiği hacim tek tek blok olarak görülür.




Her ev salon, yatak odası, banyo gibi birimlerden meydan gelmiştir.
Bu birimler arasındaki açık alanlarda soğutma esintilerinin geçmesine izin veren boşluklar gölgeli dar arka sokakları anımsatmaktadır.

Evlerde ‘açık avlu, yüzme havuzu ve güneşlenme terasını içsel parçalar olarak düşünülmüştür. Evelerin arazi içindeki birlikteliği önemlidir. Taş duvarlar ve geniş cam yüzeyler en basit şekilde evin farklı alanlarını tanımlamaktadır. Açık avlu üzerinde bambu kamışı gölgelik çevre dokusuyla ittifak içindedir.

Zemin Kat Planı

Mevcut ağaçların konumu çevre plan düzeni için önemle dikkate alındı. Ayrıca deniz ve manzara olağanüstü görünümüyle çevrenin düzenlemesi kararlarının rehberi oldu.



Birincil endişe enerji verimliliğini sağlamak için geleneksel yöntemlerin kullanılmasını sağlamak oldu. Kalın taş duvarlar ve çift duvarlar yeterli ısı yalıtımı sağlamaktadır. Bambu barınak avluyu serin iç tutmaya yardımcı olmak için ikincil bir gölgelendirme elemanı oluşturur. Bu şekilde yarı açık dolaşım alanları yaşam alanları içine esinti sağlar



Projede hemen hemen binalarda kullanılan tüm malzemeler, evleri çevreleyen yerel ve doğal malzemelerle uygundur.
Mimari: Çırakoğlu Mimarlar
Yer: 48000 Gümüşlük , Türkiye
Tasarım Ekibi: Alisan Çırakoğlu, Ilgın Avcı, Deniz Yazıcı, Aslı Ingenc, Digdem Angın
Alanı: 389,0 m²
Yıl: 2014
Fotoğraflar: Cemal Emden
Geliştirici: Demirden Design
Proje Tarihi: 2013

Kaynak: Arch Daily
Çeviri: Mimdap


Yorum yazmak için


Tasarım: Opsis Architecture Çok kültürlü Merkez, dönüşümlü bir projedir ve yenilenen kitabevinin üzerinde yer alan kampüs etnik öğrenci grupları için yeni bir evdir.           –       Güneşten koruyucunun içine yerleştirilmiş Z-şeritleri yerleştirilmiş profilli metal panelden oluşan dokuma bir deri ile eklemlenmiş bir heykel bronz obje olarak düşünülmüştür. Ortaya çıkan [...]
ARŞİV
Subscribe