Kireçtepe Şehitliği'nin çehresi değişiyor - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Kireçtepe Şehitliği’nin çehresi değişiyor
Share 20 Aralık 2014

Çanakkale’nin Gelibolu Yarımadası’nda bulunan ve 5000’e yakın Çanakkale şehidinin yattığı Kireçtepe Şehitliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamen yenileniyor.

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Bursa Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık ile Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Gelibolu Yarımadası’nda yer alan ve Çanakkale Savaşları’nda çarpışan Bursa ile Gelibolu seyyar jandarma taburlarına ait askerlerin yattığı Kireçtepe Şehitliği’nde incelemelerde bulundu.

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa Seyyar Jandarma Taburu askerlerinin yer aldığı alanın vefa borcu olarak Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden düzenleneceğini ifade etti. Vali Karaloğlu, “Bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Onlara layık olmamız için daha çok çalışmamız gerektiğini biliyoruz” şeklinde konuştu.


Bahara yetişecek

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise, Kireçtepe Şehitliği’nin bulunduğu 10 bin metrekarelik alanın bağlantı yollarıyla birlikte yeniden düzenleneceğini ve Çanakkale Savaşları’nın 100. yılında yeni haliyle ziyaretlere açılacağını söyledi. Gelibolu Yarımadası’nın tarih açısından dünyanın en önemli noktalarından biri olduğunu kaydeden ve sadece Kireçtepe Şehitliği’nde 5000’e yakın Bursalı askerin medfun bulunduğunu belirten Başkan Altepe, “Şehitlerimize olan vefa borcumuzu kısmen de olsa ödemek için bölgeyi yaklaşık 1 asır sonra düzenliyoruz. Onların anılarını tazeliyoruz. İnşallah zaferin 100. yılında burayı yeni yüzüyle açmış olacağız” dedi.


Şehitliğe yeni yol

Kireçtepe Şehitliği’ndeki düzenlemenin sadece şehitlik alanını kapsamadığını, bölgeye gelen 6000 metrelik yolun asfaltlanacağını, şehitliğin örnek olması için gereken tüm işlemlerin yerine getirileceğini vurgulayan Başkan Altepe, “Burada yatmakta olan, her iki kahraman taburumuzun şehitlerini rahmet ve minnetle anıyoruz” diye konuştu.

Kaynak: Toki Haber


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org