Müzik Kutusu - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Müzik Kutusu
Share 18 Ekim 2007

Mimar: RMJM Mimarlık

Edinburgh’daki Stevenson Üniversitesi, 3.85 milyon sterline mal olan müzik ve performans sanatları merkezi “Müzik Kutusu”nu açtı.

RMJM Mimarlık tarafından tasarlanan iki katlı “Müzik Kutusu”nda öğrenim alanları, kayıt stüdyosu, müzik ve dans stüdyosu, bireysel çalışma alanları, sınıflar ve 120 kişilik çok amaçlı oditoryum bulunuyor.

350’den fazla öğrenciye ses kaydı ve performans hizmeti sunan Müzik Kutusu’nun dış cephesi, tamamen metalle kaplanmış.

9 metre yüksekliğindeki, özel ışıklandırmalı fuaye alanı, binanın en önemli sosyalleşme alanı olarak göze çarpıyor. Burada bir adet resepsiyon ve öğrenciler için toplanma alanları bulunuyor. Performansların sergilendiği özel salonun fuayesi ise, akşam saatlerinde de açık tutuluyor ve kamuya açık bir alan. Bu alanda, camdan yapılma çatıyla günışığından tam verim almak amaçlanıyor.

RMJM başkanı Adrian Boot, şunları söylüyor: “Müzik Kutusu’nu tasarlamamızda en önemli etken, katılım oldu. RMJM olarak, tasarımı bitirmeden önce alanda çeşitli atölyeler düzenledik ve müşterimizle devamlı bağlantı halinde olduk. Performans alanları ve akustiğin sağlanması amacıyla uzmanlarla görüştük ve böylece hem öğrenciler için, hem de burayı ziyaret edecekler için en iyi hizmeti verecek tasarıma ulaşmayı amaçladık.”

Kaynak: Building.co.uk
Çeviri: mimdap

1 Yorum
  1. Çok sade ve aynı dercede şık bir tasarım. Teknik bir kutu ayrıca. Fonksiyonu sade, pürüzsüz olarak çözmüş. Hiç bir abartı aramadan, sakinlikle ele alınmış tasarım. Hoş.

    Hakan Şenyuva | 21 Ekim 2007


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org