Malezyalı mimarın projesine onay - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Malezyalı mimarın projesine onay
Share 18 Ekim 2007

Büyükşehir Meclisi, uluslararası bir yarışmayla seçilen Malezyalı Mimar Ken Yeang’in Küçükçekmece sahil şeridi kentsel dönüşüm projesini onayladı.

null

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Küçükçekmece-Avcular arasındaki sahil şeridi için, uluslararası bir yarışmayla seçilen projeyi kabul etti. Geçen yıl Küçükçekmece-Avcılar İç-Dış Kumsal Alanı Kentsel Tasarım Projesi için uluslararası yarışma açmış ve yarışmayı ünlü Malezyalı Mimar Ken Yeang başkanlığındaki proje grubu kazanmıştı. Ana amacı, çevreyle ilgili sosyal, fiziksel ve ekonomik açıdan maksimum fayda sağlamak olan projede, toplum yapısını, kültürel yapıyı göz önüne alan, aynı zamanda çevreye duyarlı, dengeli bir yapılanma öneriliyor.

PROJEDE NELER VAR

Projeyle, kuzeye doğru olan dengesiz gelişmeyi kontrol altına alacak ve ekolojik dengeyi koruyacak kuzey-güney doğrultusunda bir koridor oluşturuluyor. Proje alanında, bölgenin deprem riski göz önüne alınarak, birbirinden bağımsız binalar öneriliyor. Avcılar tarafında ise yerel halkın bir araya geleceği bir merkez binası ve spor tesisi, Küçükçekmece tarafında ise daha geniş bir kitleye hitap edecek, eğlenme ve eğitim amaçlı akvaryum, ulusal boyutta hizmet verecek bir kültür merkezi binası, ayrıca konut binaları bulunuyor.

Kaynak: Yeni Şafak


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org