Kârgir Yapılarda Koruma ve Onarım Semineri (2-3 Aralık 2014) - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Kârgir Yapılarda Koruma ve Onarım Semineri (2-3 Aralık 2014)
Share 20 Kasım 2014

Kârgir Yapılarda Koruma ve Onarım Semineri

Geleneksel taş işçiliğinin canlandırılması ve kârgir yapıların koruma, onarım ve restorasyonunda deneyimli insan gücünün topluma kazandırılması ve yaygınlaştırılması gerekçeleriyle, Müdürlüğümüz bünyesinde Taş Eğitim Atölyesi kurulmuştur. Atölyemizin çalışmaları kapsamında; her yıl meslek yüksekokulu restorasyon bölümü mezunlarına Milli Eğitim Bakanlığı sertifikalı “Taş Restoratörü” eğitim programı düzenlenmekte olup; koruma konusunda bilgi ve deneyim paylaşımını sağlamak üzere “Kârgir Yapılarda Koruma ve Onarım” seminerleri düzenlenmektedir.

Kârgir Yapılarda Koruma ve Onarım Semineri’nin altıncısı 2 – 3 Aralık 2014 tarihlerinde, Fatih Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecektir.

Seminer Konuları:

Kârgir yapıların rölöve ve restitüsyon-restorasyon projeleri hazırlanma, araştırma ve onay süreçleri (proje metodolojileri)
Kârgir yapı restorasyon uygulamalarından örnekler (koruma ve onarım teknikleri)
Kârgir yapılarda strüktürel bozulmalar ve sağlamlaştırma teknikleri
Kârgir yapı malzemeleri ve bileşenlerinin konservasyonu (analitik rölöve çalışmaları, malzeme analiz raporları ve koruma-onarım teknikleri)
Yeniden işlevlendirme örnekleri
Kârgir yapılarda bezeme teknikleri ve bezeme konservasyonu
Doğal taş, tuğla, kerpiç, sıva ve boyalara ilişkin özel araştırmalar
Tarihi yapıların belgelenmesi ve onarımında kullanılan yeni teknolojiler
kentsel/kırsal alanlar ve arkeolojik alanlarda yürütülen çalışmalar
olarak belirlenmiştir.

Seminer programı ve diğer bütün detaylar için web sitemizi ziyaret edin

Seminer, koruma konusunda yetkili tüm kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektörde çalışan tüm uzmanlara, akademisyenlere, üniversite ve meslek yüksekokulları öğrencilerine, sivil toplum kuruluşları temsilcilerine açık olacaktır. Seminerlerde sunulan bildirilerin tam metinleri seminerlerin ardından basılan “Bildiri Kitabında” derlenmektedir.


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org