İç Mekan Tasarımı: Natalya Kashper

Natalya ve Eugene Kashper’in SoHo’daki minimalist oturma odaları, kaba duvarları, heykelimsi şöminesi ve ahşap tavan kirişleriyle zenginleştirilmiş, içine ışık dolan bir mekan.

California’da büyüyen Ms. Kashper, Wooster ve Broome caddelerinin köşesindeki nirengi niteliğindeki kırmızı kireçtaşı binanın tüm çatı katını kaplayan bu 670 metrekarelik lofta ilk görüşte bağlanmış.

Brooklyn ve Los Angeles’ta ofisleri bulunan yeni sayılabilecek tasarım şirketi DUB Studios’un üç mimarından biri olan Ms. Kashper ile eşi, daireyi 2006 yılında 6,9 milyon $’a satın almışlar.

Yapımına başlanmadan yıkım ve izin alma süreçleri 1 yıl kadar sürmüş. Ardından 10 ay süren ve 19. yy. kabuğu altında Pop-Art etkisiyle iskeletine kadar soyulduğu yenileme aşaması boyunca Ms. Kashper her gün gelerek gidişatı izlemiş. Kashperler, loftun ortasına ayrı bir mutfak da eklemişler.

Mekanı satın aldıklarında ahşap zemin yamuk, kartonpiyerin katmanları yapının iskeletini gösterecek kadar kalkıkmış.

Ms. Kashper, kızı Izadora ile birlikte, evin büyük aile toplantılarına uygun düzenlenmesini istemişler.

Parlak ahşap kaplı bir koridor, giyinme odasına ulaşıyor. Eğimli çatı, çatı borularını gizleyerek mevcut tavan penceresinden giren ışığı yumuşatıp odaya sakinleştirici bir ışıltı yayıyor.

Minimalist estetiği devam ettirir biçimde yatak odasında da geniş bir alan ancak az miktarda mobilya bulunuyor. Yatak odasının hemen yanında ise mermer kaplı banyo yer alıyor. Tek başına duran küvet odak noktası gibi görünse de, asıl odak, Kashper’in favorisi olan hamam biçimli duş.

Devasa boyutlarına rağmen loft, sıcak ahşap ve orijinal detaylarla rahat bir hal almış.

Mevcut bir tavan penceresinin etrafında tasarlanmış, yükseltilmiş yemek odası ise misafir ağırlama esnasında eğlenceyi ikiye katlıyor.

Kaynak: New York Times
Çeviri: Mimdap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir