BİR SOSYAL YARDIM MODELİNDEN KENTLERE KAZANDIRILAN DEĞERLER... - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
BİR SOSYAL YARDIM MODELİNDEN KENTLERE KAZANDIRILAN DEĞERLER…
Share 1 Kasım 2014

ARTICLE 25,  ÖNEMLİ MİMARLAR TARAFINDAN YAPILAN SANAT ESERLERİNİ “10X10” YARDIM GECESİNDE AÇIK ARTIRMAYA ÇIKARIYOR


“Bu çalışma perspektifi ile Articler 25 kurumu, yapacağı bir sosyal projede önemli tasarımcıları bir araya getirirken bir kent için belki yıllar sonra bile kalacak önemli bir tasarım ve sanat üretim yolunu açmaktadırlar. Kentin çeşitli meydanlarını ve konumlarındaki “an” ları ölümsüzleştiren bu yorumları örnek bir çalışma anlayışı olması ve bu örneğe basarak bizim ülkemizde de bazı ışıkları yakması umuduyla izleyenlerimizle paylaşıyoruz. “
Mimdap

 

Mimari yardım kuruluşu Article 25 geleneksel yardım toplama kampanyaları “10×10 Drawing the City Auction” için yapılan çizimleri ortaya çıkardı. Norman Foster, Ivan Harbour, Sheila O’Donnell, Terry Farrell ve Ken Shuttleworth gibi isimlerin de arasında bulunduğu mimarlardan gelen çizimlerle “10×10 Drawing the City Auction” geçtiğimiz senelerde 90,000 £ yardım toplamıştı. Bu sene ise bu rakamın 100,000 £ üzerinde olması bekleniyor.
10×10 konsepti şehrin bir bölümünün 10x10luk dilimlere bölünmesi ve ortaya çıkan 100 dilimin mimarlar ve tasarımcılar arasında paylaşılması, onların bu konulara yaptığı yorumlardan oluşuyor.

Bölünen dilimden bir parça alan mimarlar ve tasarımcılar bu dilimlerden ilham alarak 100 tane sanat eseri üretmekle görevlendiriliyor. Bu sene grid in merkezi 27 Kasımda müzayedenin yapılacağı Londra’daki Shard binası olacak. Açık artırmaya çıkarılan sanat eserleri için 4-25 kasım arasında ayrıca 10×10 resmi sitesi üzerinden teklif verilebilecek.
Aşağıda 20 parça bu sergide yer alacak önemli tasarımcıların Londra yorumları yer almaktadır.




















Kaynak: Arch Daily

Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org