Bayraklı'da dönüşüm için plan revizyonu - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Bayraklı’da dönüşüm için plan revizyonu
Share 24 Ekim 2014

BAYRAKLI Belediye Başkanı Hasan Karabağ, mevcut yasa ve imar planları ile kentsel dönüşüm yapmanın zor olduğunu belirterek, ilçedeki imar planlarında revizyona gidileceğini açıkladı. Başkan Karabağ, “Yamanlar, Onur, Gümüşpala, Emek, Çay, Adalet ve Manavkuyu mahallelerinde bir çalışma başlattık, yakında kamuoyuyla paylaşacağız. Küçük parselleri birleştirip müteahhit ve vatandaşların kolayca anlaşabileceği bir sistemi hayata geçirmek istiyoruz” dedi.

İzmir’de gecekondulaşmanın yoğun olarak yaşandığı Bayraklı’da vatandaşlarla müteahhitleri kentsel dönüşümde ortak bir zeminde uzlaştırma adına imar planlarında revizyon çalışması başlatıldı. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, ilçelerindeki gecekondulaşmanın Ankara’daki gibi tek katlı olmadığına dikkat çekti. Başkan Karabağ, Bayraklı’da özellikle çok katlı kaçak yapılaşmanın yoğun olduğunu belirterek, “Belediyelerin yapmaya çalıştığı kentsel dönüşüm uzlaşmasında sıkıntı yaşanıyor. Vatandaş, ’Oğlum, kızım var bunlara birer daire verin. İmar planlarını biraz daha iyileştirin. Ben de müteahhitle anlaşayım’ diyor. Halkımızın ne istediğini biliyoruz. Bu kapsamda imar plan revizyon çalışması yürütüyoruz. Küçük parselleri birleştirip çok olmamak kaydıyla yoğunluk artışı vereceğiz. Müteahhit ve vatandaşların kolayca kat karşılığında anlaşabileceği bir imar dönüşümü çalışmasını sürdürüyoruz. Yamanlar, Onur, Gümüşpala, Emek, Çay, Adalet, Manavkuyu Mahalleri ile ilgili bu proje devam ediyor. Bu, bugünden yarına olacak bir çalışma değil. İmar planlarının kabul edilmesinin ardından vatandaşlarla müteahhitlerin anlaştığı süreci birlikte izleyeceğiz” dedi.

KENDİLİĞİNDEN DÖNÜŞÜM OLACAK

Bu çalışmanın İzmir genelinde yapılması gerektiği savunan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Mevcut imar planları ve kaçak yapılarla vatandaşların yol yürümesi mümkün değil. İmar planlarını değiştirmemiz gerekiyor. Vatandaşın taleplerine cevap verecek imar artışı getirerek yeşili bol alanlar yaratacağız. Kendiliğinden dönüşümü gerçekleştireceğiz. Hem müteahhit hem de vatandaşı bu anlamda teşvik edeceğiz. Örneğin Yamanlar, Emek Mahalleri’nde 2-3 katlı imar var. 3 katlı kaçak yapısı olan biri ile müteahhitle neyin pazarlığını yapacak? Belediyenin verdiği de yeterli gelmiyor. Mevcut planlar kullanılır değil. Biz bunu çağdaş hale getireceğiz” dedi.

GECEKONDULARINIZI SATMAYIN

Vatandaşlara, “gecekondularınızı satmayın” diye seslenen Başkan Karabağ şunları söyledi:

“Vatandaşlarımız gecekondularını satmasınlar. İmar planlarını değiştirelim. Bunun için kendi meclisimizi ve Büyükşehir Belediyemizi ikna edelim. Ulaşım planını da düşünüyoruz. Halkımız endişe etmesin. Vatandaşın gönlündeki dönüşüm olmadığı sürece kentsel dönüşümün olacağına inanmıyorum. Zorlamayla bu işler olmaz. 6306 sayılı bir yasa var. Bu yasada dayatmalar var. Bu şekilde sonuç alınması mümkün değil.”

Kaynak: Hürriyet Ege


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org