Güvercin Stüdyosu - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Güvercin Stüdyosu
Share 18 Ekim 2014

Tasarım: Haworth Tompkins


Şu anda bir renevasyon ile elden geçirilen, Benjamin Britten tarafından kurulan “Snape Maltings” uluslararası üne sahip müzik eğitimi veren bir kampüs.



Londra merkezli firma, bu projeyi kontrol eden Haworth Tompkins ile ” Dovecote Studio” Güvercin Stüdyo diye bahsedilen harap eski bir bina yenilediler. Terk edilmiş bir binanın temelleri üzerinde yaratılan kabuk içinde, yeni bir estetik anlayışla eski yapı birleştirerek, mevcut şartlarda duyarlı bir dokunuş oluşturuldu.



Var olan kalıntılar dan anlaşılan burasının bir zamanlar iki katlı tuğla bir bina olduğu ve eskimeden dolayı yıkılıp harap hale geldiğidir. Burası çürümüş olsa da, bu harabe esrarengiz kalitesi ile konser müdavimlerinin ve ziyaret noktasıydı. Yeni yapılan müdahale ile tuğla birinci katın üzerine “corten” paslanmış çelikle yeni bir kabuk oluşturuldu ve eski yapılarla arazi arasında denge meydana getirildi.



Yeni stüdyo, kampüsde orijinal duruşuyla endüstriyel görünüşüne rağmen neredeyse incelikle eski yapının büyümüş hali gibi görünüyor. Çelik “Corten” bürünmüş yapı pas kırmızı rengi ile neredeyse kırmızı tuğlalarla eşleşen mevcut kabuk farklı oluşumuyla övgüyle anılmaktadır.


Sonuçta ortaya çıkarılan yapı bir mesafeden özgün yapısına uyan bir hayali bize çağrıştırırken yakın görünümünde eskiyle yeninin bileşimidir.




Bu küçük ölçekli binanın oluşturulması için, yeni yapı bölgesi eski kalıntı üzerine yerleştirmeden önce stabilize hale getirilip tamamen onarılıp güçlendirildi. Corten çelikten imal edilen ilave yapı bölümü atölye ortamında ayrı bir yerde imal edildi ve projesine uygun olarak eski yapının üzerine konduruldu. Çelik yeni kabuğun her paneli tuğla eski bina ile irtibatlı hale getirildi.



Burası bir sanat stüdyosu olarak işlevlendirilmiştir. Büyük bir kuzey pencere sanatçılar için mükemmel aydınlatma koşullarını sağlar. Stüdyo prova veya performans alanı olarak ya da geçici sergi alanı için müzisyenler tarafından kullanılmaktadır.


Kaynak: Arch Daily
Çeviri: Mimdap

1 Yorum
  1. Güzellik sadelikle ve akılla birleşmiş. Hem koruma açısından güzel bir örnek hem de doğaya uygun.

    cevdet yılmaz | 19 Ekim 2014


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org