Holiday Inn Beyrut: Elias El Soueidi - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Holiday Inn Beyrut: Elias El Soueidi
Share 10 Ekim 2014

Beyrut’ta “Bellek ve Anma” çok hassas bir konudur… Beyrut kentsel gelişimi yıkıcı bir iç savaştan izler taşımaktadır. Mimari ise her zaman olduğu gibi bu kentin şekillenmesinde temel bir rol oynamaktadır. Bu karmaşık bir dünyanın inşası, ayrılmaz iç içe kaslar ve dokular ile yaşayan bir organizma olarak görülür.

 

 

 

 

 

 

 

Holiday İnn, bu savaş izleri taşıyan hasarlı binalara büyük bir örnek oluşturmaktadır. Kentin ünlü St. Georges koyuna bakan otel, Lübnanda 360 derecelik bir görünüm sunan ayrıcalıklı bir konumdadır. Üst katlarında yer alan ve geçmişte dönen restoranı, tüm kenti izlemekteydi.

 

 

Acımasız emperyalist mimari ile şekillenen tarihi dokunun ve savaşlarla şekli değişen ve kollektif anılarla dolu kütlelerin arasında yer alan yapı yüksek ve stratejik konumu nedeniyle, çok sayıda milis işgaline sahne olmuştu ve savaştan sonra restore edilen diğerlerine göre farklı bir konumda ve harebe halindedir. Proje çekirdek sirkülasyon sistemi ile cephe arasında bireylere yaşam alanı sunmaktadır. Otelin yenilenmesi ile mevcut bir yapının birleşmesi, farklı oda tipolojisi güneşe yönelik parametrik çözümlerle desteklenmesi ile birlikte ele alınmıştır. Bunlar otele yeni bir görünüm vermektedir. Homojen ve gevşek farklılaştırlmış alan-boşluk yaratılmasıyla bir mimari mekan olarak üç boyutlu bir ağla tamamlanmaktadır.

Kamusal, özel, açık, kapalı yapılar, hacimler, ölçek ve kent dokusu kademeli geçişlerle birbirine bağlanmakta, bu geçişlerden ince, farklılaştırılmış tipolojiler ortaya çıkmaktadır.

Tasarım: Elias El Soueidi
Kaynak:Evolo
Çeviri:Mimdap

Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org