Güneş ve Ay binası - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Güneş ve Ay binası
Share 2 Ekim 2014

İş’te, teknoloji veya siyasette olsun, Çin tartışmalara yabancı değil. Ancak, ülkenin bazı çarpıcı başarıları kopardığını da inkar etmek mümkün değil.

Dezhou Güneş Enerjisi Ofisi binası, dünyada türünün en büyüğüdür. Tamamen güneş enerjisi ile sürdürülen ve bir güneş hattı şeklindeki bina, ulusal bir simge, temiz ve yenilenebilir enerji kaynakları için bir sembol haline gelmiştir.

 

 

 

Güneş-Ay Konağı olarak bilinen yapı, Dezhou kenti dışında bulunmakta ve 75.000 metrekarelik bir alanı kapsamaktadır. Onun güneş saati şekli, dünya fosil yakıt yerine kullanılan güneşin en önemli yenilenebilir enerji kaynaklarından biri olduğunu aslında sembolik olduğunu bilmekteyiz. Binanın dış güneş panelleri ile tamamen giyindirilmiş şekli, iç mekanlarda yer alan ev ofisleri, bilimsel araştırma tesisleri, sergi merkezleri, toplantı salonları ve konferans salonları, eğitim tesisleri ve hatta bir otel bu sistemin içinde yer almaktadır. Bütün bu tesisler tümüyle güneş enerjisi ile çalışmaktadır.

 

Kuş Yuvasında kullanılan çeliğin yüzde biri ile inşa edilen yapı, dönüşümlü malzemelerin kullanımında da ön plandadır. Kullanılan yalıtım yöntemleri ile yüzde otuz daha fazla ekonomi sağlamaktadır. Toplam maliyeti 740 milyon dolardır. Ancak şimdiden çok sayıda firma yer almak için başvurmuştur.

 

 

Kent temiz enerjiler konusundaki hassasiyeti ile tanınmıştır. Yakın zamanda güneş caddesi projesi için on milyon dolarlık bir yatırım yapılmıştır. Ancak Çin için bu hassasiyeti söylemek mümkün değildir. Araç sayısı hızla artmakta, kirlilik ise büyük boyutlara ulaşmaktadır.

 

Kaynak:urbanreview
Çeviri:Mimdap

Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org