İstanbul’daki metro kazası, tünel ekleme çalışmalarının sürdüğü hatta meydana geldi. Aceleyle açılan hatta, kazanın ardından skandallar zinciri birbirini takip etti.


İstanbul Metrosu’nun Sanayi Mahallesi – Seyrantepe hattında bu sabah saatlerinde korkunç bir kaza meydana geldi. İnşaatın hâlâ sürdüğü metro hattında çalışmalar devam ederken, metro seferleri de yapılmaya devam ediyordu. Seyir halindeki metronun ön vagonunu bir demir parçası deldi. Demir parçası ön vagonda yolculuk yapan bir yolcuya saplandı. Demir parçası yolcunun kalçasını delip geçti.


ÜÇÜNCÜ BİR TÜNEL YAPILIYORDU

Sanayi Mahallesi – Seyrantepe metro hattında aylardır yeni tünel çalışması sürüyordu. Galatasaray’ın stadı TT Arena’ya da hizmet veren metro hattı, liglerin başlamasıyla aceleyle açıldı. Hizmete yeniden giren metro hattında inşaatın hâlâ sürdüğü, araç ve gereçlerin de metro hattına çok yakın mesafede bulunduğu görülüyor.


YAŞANANLARI ANLATTI

Kazanın ardından bir Ekşi Sözlük yazarı yaşananları fotoğraflarla anlattı. Metronun önce hafif şekilde titremeye başladığını anlatan yolcu, saniyeler sonra demir çubuğun bir yolcuya saplandığını anlattı.

TELEVİZYON İZLEYENLER, KAZANIN OLDUĞUNDAN 1,5 SAAT SONRA HABERDAR OLDULAR

YARALI YOLCU YARIM SAAT BEKLEDİ

Olayın ardından sirenlerin çalmaya başladığını söyleyen yolcu, kapıların açıldığını ve inşaatın devam ettiği tünelden çıkmaya başladıklarını söyledi. Yaklaşık yarım saat boyunca ambulans ya da kurtarma ekibinin gelmediğini söyleyen Ekşi Sözlük yazarı, yaralı yolcunun bekletildiğini yazdı.


BURADAN ÇIKTILAR

Kazanın ardından yolcuların kullandığı sözde “acil çıkış tüneli” ise skandalı gözler önüne serdi. Yolcular, inşaat alanını kullanarak, kaza sonrasında çalışmanın devam ettiği merdivenlerden çıktılar. Söz konusu merdivenler, inşaatta çalışan işçiler tarafından tünele inmek için kullanılıyordu.

Kaynak: Cumhuriyet

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir