"Basamaklar 2014" Sergisi Ankara'daki Mimarlık Öğrencilerini Bir Araya Getirdi - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
“Basamaklar 2014” Sergisi Ankara’daki Mimarlık Öğrencilerini Bir Araya Getirdi
Share 25 Eylül 2014

TSMD Mimarlık Merkezi, eğitime katkı projelerine bir yenisini daha ekleyerek, her sene yapılması planlanan mimarlık öğrencileri proje sergisinin ilkine ev sahipliği yaptı.

Türk Serbest Mimarlar Derneği, Ankara’nın önemli 7 üniversitesinin mimarlık bölümü öğrencilerinin projelerinden oluşan sergiyi, TSMD Mimarlık Merkezi çatısı altında bir hafta boyunca izleyicileri ile buluşturdu.

Ankara’da Bir İlk : TSMD Mimarlık Öğrencileri Proje Sergisi – “Basamaklar 2014”
Mimarlık bölümü öğrencilerine TSMD Mimarlık Merkezi’ni tanıtmak, benimsetmek, farklı okulların mimarlık öğrencilerini bir araya getirerek etkileşimlerini sağlamak ve böylece mimarlık eğitimine ve ortamına katkıda bulunmak amacıyla, Tepe Betopan’ın ana sponsorluğunda bu sene ilk kez yapılan TSMD Mimarlık Öğrencileri Proje Sergisi’nin, Seranit’in işletme sponsoru olduğu TSMD Mimarlık Merkezi’nde gelenekselleşerek her sene yapılması hedefleniyor.

TSMD Mimarlık Öğrencileri Proje Sergisi “Basamaklar 2014”, Ankara’da bu zamana dek görülmüş en geniş kapsamlı öğrenci sergisi oldu. Ankara’nın mimarlık eğitimi veren üniversiteleri arasından Atılım Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, Çankaya Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Ortadoğu Teknik Üniversitesi, TED Üniversitesi ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi mimarlık bölümü öğrencilerinin projelerinin yer aldığı sergi, öğrenciler ve mimarlar tarafından yoğun ilgi gördü.

Mimarlık Bölüm Başkanlarından ve Öğrencilerden TSMD’ye Teşekkür…
“Basamaklar 2014” Sergisi’nin kokteyli 20 Eylül akşamı öğrencilerin, üniversitelerin ve mimarların katılımıyla TSMD Mimarlık Merkezi’nde yapıldı.

TSMD Yönetim Kurulu Başkanı Yeşim Hatırlı açılış konuşmasında, bu sene ilki düzenlenen “Basamaklar 2014 Sergisi”nin, mimarlık öğrencilerinin projelerini aynı platformda buluşturan bir sergi olması açısından önemli olduğunu vurgulayarak, üniversitelerin mimarlık bölüm başkanlarına ve serginin ana sponsoru Tepe Betopan’a teşekkür plaketlerini takdim etti. Plaketlerini almak üzere kürsüye gelen bölüm başkanları sergi hakkındaki görüşlerini kısaca aktararak, sergide emeği geçenlere teşekkürlerini sundular. ODTÜ Mimarlık Bölümü Başkanı Güven Arif Sargın, TSMD’nin bir STK olarak düzenlediği öğrenci sergisi ile mimarlık ortamına büyük bir katkı sağlamasının umut verici olduğunu ifade etti.

Gecenin en keyifli anlarından biri de, her üniversitenin mimarlık bölümü öğrenci temsilcilerinin sergi hakkındaki görüşlerini katılımcılar ile paylaşması oldu. Her bir öğrenci, güzel dileklerini ve düşüncelerini katılımcılar ile paylaşarak, diğer öğrenci arkadaşlarının heyecanlarına ve hislerine tercüman oldular.

Sergi, 17 – 23 Eylül tarihleri arasında TSMD Mimarlık Merkezi’nde izleyicileri ile buluşuyor. TSMD, önümüzdeki senelerde de yeni sergileri ile öğrencileri ve üniversiteleri bir araya getirmeye devam edecek.

Kaynak: tsmd.org.tr


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org