Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim
ANA SAYFA
Saint Roch-de-l’Achigan City Hall
Share 9 September 2014

Tasarım: Affleck + de la Riva architectes

Saint Roch de l’Achigan Montreal’in seksen kilometre kuzeyinde küçük bir tarımsal topluluğu barındıran yerleşmedir. 1881 yılında inşa edilen tarihi manastır, çevredeki kırsal yerleşmelerdeki öğrencileri uzak mesafelerden gelen öğreniciler için yapılmıştır.



Köy merkezinde bulunan eski manastır önemli bir tarihi miras değeri taşımaktadır. Bu toplumun bir sembolü olan Saint Roch sakinleri için bir gurur kaynağıdır.




Belediye bu yapıyı belediye ofisleri kullanımı için bu tarihi yapının dönüşümünü toplum yaşamının merkezine yeniden sokmak için planlamıştır. Projeye göre restore edilecek binada yeni bir giriş lobisi, asansör ve cömertçe sırlı merdiven kulesi barındıran bölgede, çağdaş bir ek yapmayı, eski ile yeni arasında bir diyalog oluşturmayı esas alır. Yan sokakta yeni bir giriş oluşturmakla binanın arkasındaki park yeni bir form verilerek bahçe şekline çevrilmiştir.





Bir mansart çatı, kireçtaşı taş, heykel ahşap galeri tarihi yapının geleneksel unsurlarıdır ve bununla yan yana bir folyo gibi ilave dikdörtgen hacim, tezatlık içinde farklı bir ilişki olarak tasarlandı. Bu birimlerin dikey düzenlemesi eski manastır merkezinin çan kulesinin yankıları, burada asimetrik bir kule oluşturur. Tarihi binaya yapılan ek cam, alüminyum doğrama, çelik sac (korten) kaplama ile tezatlıkla kendi formunu bulurken bu bölüm projede düşey sirkülasyonu sağlar.




Yeni belediye binası giriş salonu ve iki katlı şapelin merkezinde yer alan orijinal manastır, yeni iç organizasyonda da büyük oranda korunmuştur. Genel mekanı örten süslü alçı tonoz, şapelin dekoratif sütunlar ve vitray pencerelerinin restore edilmiş yapısıyla belediye meclisi odaları olarak yeniden işlevlendirilen mekanlarını merkezileştirir.

Yer: 7, Dr-Wilfrid-kon Nord, Saint-Roch-de-l’Achigan, Quebec, Kanada
İşveren: Saint-Roch-de-l’Achigan Belediyesi
Mimari: Affleck + de la Riva architectes
Projenin Türü: Kurumsal
Proje yöneticisi: Richard de la Riva
Tasarım Mimarı: Richard de la Riva
Proje ekibi: Melanie Morris, Brigitte Boudreau, Cesar Vivanco ve Sergio Clavijo
Yapısal, mekanik ve elektrik mühendisleri: Leroux’nun Beaudoin Hurens
Bütçe: 2 920 000 $, CA
Proje Alanı: 1560 m2
Proje bitiş tarihi: 2012
Fotoğraf lar: Marc Cramer

Kaynak: www.arthitectural.com
Çeviri:Mimdap


Yorum yazmak için


Tasarım: Opsis Architecture Çok kültürlü Merkez, dönüşümlü bir projedir ve yenilenen kitabevinin üzerinde yer alan kampüs etnik öğrenci grupları için yeni bir evdir.           –       Güneşten koruyucunun içine yerleştirilmiş Z-şeritleri yerleştirilmiş profilli metal panelden oluşan dokuma bir deri ile eklemlenmiş bir heykel bronz obje olarak düşünülmüştür. Ortaya çıkan [...]
ARŞİV
Subscribe