Organik Tasarım - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Organik Tasarım
Share 4 Şubat 2009

Mimar: Sulan Kolatan, William Mac Donald

Lucy Waring’in New York Yukarı Batı Yakası’ndaki dalgalı şekillerden oluşan evi, 1990’ların ortalarında, ileri bilgisayar teknolojisiyle ve fiberglas, beton ve paslanmaz çelik gibi malzemelerle yaratıldı.

Ev her ne kadar kendisi de bir sanatçı olan Waring için özel olarak yapılmamış olsa da, malzeme bütünlüğü, kendi eserleriyle de uyum sağladı.

Evi çevreleyen duvarlar, gizli küçük odacıklar, paslanmaz çelik tuvaletler ve turuncu fiberglas küvet, sanatçıyı da heyecanlandığı özellikler.

Waring, “tasarım çok eğlenceli ve canlandırıcı. İçindeki neşeyi çok seviyorum” diyor. Kendisi evi 2006 yılında 1,6 milyon $’a satın almış.

Tamamlanmasının hemen ardından 1997’de New York Times’ın “Konut” ekinde de yer bulan ev, mimarlar Sulan Kolatan ve William Mac Donald’ın işbirliğiyle, eski sahipleri heykeltıraş Beatrix Ost ve tekstil üreticisi Ludwig Kuttner için tasarlanmıştı.

Waring eve özel bir ilgiyle bakılması gerektiğini öğrenmiş. “Kesinlikle belirli ürünler var ve onları kullanmak zorundasınız: ahşap zemin tazeleyici, paslanmaz çelik temizleyici, beton zemin yenileyici ve temizleyici ile oldukça yumuşak ve parlak görünüyor.”

Kaynak: New York Times

2 Yorum
  1. mizahi bir tasarım…

    fırat küçükersen | 4 Kasım 2009

  2. okul tasarımlarını kamu mimarilerinin başına almak lazım kanaatindeyim. bu bir açılım sağlar. tabi bugünkü gibi bir iktidar durmadan yok selçuklu gibi yok osmanlı gibi yap demez se.

    Fatma Çakan | 2 Kasım 2013


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org