Edinburg Fountain Köprüsü yerleşkesi mastırplanı - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Edinburg Fountain Köprüsü yerleşkesi mastırplanı
Share 31 Temmuz 2014

Tasarım: 7N Architecture

7N Architecture 8.2 dönümlük Fountainbridge sitesinde, en büyük şehir merkezi gelişmelerden birini oluşturmak için tasarımlarını ortaya koydular. Edinburg’daki bu yerleşim yerinde 350 birim konut, bir dizi çalışma alanları, 130 odalı otel, yanıbaşında perakende satış dükkanları ve kafe alanlarıyla iki sanat binaları planlanmıştır.

Eski sanayi bölgesinin dönüşümü olan bu proje gelişmiş konut yapıları yanı da açık alanlar ve yayalar için olanaklar sunmaktadır.

Planı geliştirmek amacıyla, 7N Architecture yerel sakinlerinin özlemleri ve yorumlarına başvurmuşlar ve tasarımlarını yerel toplum bileşenleriyle yoğun bir çalışmadan sonra modellemişlerdir.

Bu masterplan çalışmasının modellenmesinde Amsterdam ve Kopenhag gibi şehirlerde uygulanan akslar uygulanmıştır. Tasarımcı mimarlar ortaya konulan proje ile uzun vadeli ekonomik iyileşme beklemektedirler.


7N Mimarlığın ortağı ve lideri Ewan Anderson “Bu proje İskoçya’da şehir yapımında yeni bir yol gösterici çalışma olacaktır. Yıllarca şehirlerin inşasında ve kaliteli yerleri yapımında uzun vadeli sivil yatırıma önem verilmediğini, geniş perspektiften uzak kısa vadeli hamleler olarak görüldüğü bir gerçektir. EDI Grubu ve Edinburgh Şehir Konseyi bu öncü sitede cesur bir adım atıyor ve yerel topluluğa tasarım sürecinde merkezi bir rol vermek için çaba sarfediyor. Uzun vadeli bu bakış açısı alkışlanması gerekir. ” dedi.

3 Yorum
  1. Uzun Vadeli Planlama çalışmaları,açık alanlar ve yayanın ön planda ele alınması,başarılı sonuçlar ortaya koymuş,
    Özellikle Şehir içi kalmış Sanayi nin uzaklaştırılması konusu nda,bütüncül planlama anlayışı,farklı disiplinlerin koordinasyonlu çalışması,sağlıklı neticeler elde etmemizi sağlayacaktır.
    Ülkemiz dede güzel Projeler üretilmesi dileği ile.

    PERVİN KİNİK | 5 Ekim 2014

  2. yenilemenin maksadı sadece ranta bir yeri açmak değil aynı zamanda kenti düzenlemek, düzeltmek ve yaşanılır hale getirmektir. burada güzel bir örnek görüyoruz.

    Fikret Korcan | 6 Mart 2015

  3. koruma için yaklaşımları master planla başlayıp ilkler doğru belirlenince sonuç alınıyor.

    cemile ardıç | 12 Nisan 2015


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org