Hollanda'da bir bilim merkezi: Archiview - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Hollanda’da bir bilim merkezi: Archiview
Share 26 Temmuz 2014
Mimarlar:  ARCHIVIEW
Yer: Vrydemalaan, Groningen, Hollanda
Sorumlu Mimar: Jack van der Palen
Yıl: 2014
Fotoğraflar: ARCHIVIEW
Koordinatör: EA Valentijn
3 D Çelik: Merkez Sanayi Grubu

Groningen merkezi yakınında bulunan, Infoversum görmeden geçilmesi mümkün olmayan bir yapıdır. Bu meraklılar tarafından keşfedilmeyi gerektiren bir yapıdır. Uzmanlık, hedefler ve teknikleri ile çok farklı alanların bir araya gelmesiyle gerçekleşmiştir.

Edwin Valentijn, Groningen Üniversitesi’nde Astronomik Bilgi Teknolojisi Profesörü, genel olarak halk için bilimi daha erişilebilir yapmak istedi. Infoversum olarak gerçekleşen yapıyı o başlattı. Hem bir bilim evi, iş ve kültürel faaliyetlere olanak veren bir yapı olarak eser ortaya çıktı. 

Burası, daha sürdürülebilir bir çevre için çevremiz ve yenilikleri hakkında bilgi paylaşımını sunan eşsiz bir yerdir.

 

 

Jack van der Palen,  normalde gemi inşa sektöründe kullanılan teknikleri kullanarak ve uygun geri dönüşümlü malzeme arayarak yapıyı tasarladı. Onun düşündürücü tasarımı ile nefes alacak şekilde Infoversum arkasındaki felsefe ile ortaya çıktı.

Mimar Van der Palen ve hem Groningen bulunan Merkez Sanayi Grubu, gemi inşa teknikleri kullanılarak çağdaş binalar için yenilikçi 3D kavramları içine yapı malzemelerinin belirli kalitesini birleştirmek için farklı yollar araştırmaktaydı. Tasarım olanaklarının mümkün olduğu yepyeni bir dünya ortaya çıktı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yenilikçi mimari

Infoversum geçici bir binada potansiyeli keşfetmek, katılımcıları teşvik etmek amaçlı yerel bir projenin parçasıdır. Bu geçici bir bina olarak tasarlanmış olsa da, Infoversum büyük olasılıkla bu projeyi uzun soluklu hale getirecektir.

Bir binanın kendi kendini destekleyen kapasitesi ve tasarımında kullanılan malzemelerin benzersiz özellikleri, inşaat sektöründe henüz yaygın değildir. Ama Infoversum Van der ile Palen ve Orta Sanayi Grubu form ve fonksiyonu hakkında yenilikçi fikirleri artık bir gerçeklik haline gelmiştir.

Monokok yöntem onları açık bir atmosfere ya da organik şekil ile kesintisiz bir tasarım oluşturmak için olanak sağlamaktadır.  Bina şekillenmek için kullanılan yumuşak hatları da içinen okunmasına olanak sağlamaktadır.

Bu bir deneyimdir

Infoversum bir ziyaret yeridir ve  ziyaretçileri özel bir yolculuğa birlikte yönlendirilir. Infoversum’un kendisi, olağanüstü mimarisi ile ve kendi hayal yoluyla evrende bir yolculuk gerçekleştirir. Bina sürprizler, zorluklar ve her odada genel deneyimine katkıda bulunan mekanlarla doludur.

Bina ile yönlendirme organik tasarımı izler ve ışığın çevresi ile etkileşimi, değişen şekilde ziyaretçinin beklentilerini karşılar.  Etkileyici cam ana girişinden girdikten sonra, ziyaretçilerin Infowave alanında kendilerini bulurlar.Infowave görsel dijital sunumları uyarıcı ile çalıştıran interaktif bir alandır. Bu ön-show room kubbe altında yer almaktadır. Tabii kubbe binanın kalbidir, ve kendisine tüm dikkat çekiyor. Kubbe içinde ve lobide hala kullanılmakta olan özel yapı teknikleri ve dış tabakaların gerçek şeklini görebiliriz.

Bunun esnek tasarımlı koltuklar, 3D projeksiyonlar için iyi bir görünüm elde etmek üzere geri yatırılabilir. Kubbe, oldukça doğal ziyaretçi alanları sunmaktadır. Bazı ziyaretçiler 20 metre büyüklüğündeki ekranda filmin keyfini çıkarırken, diğerleri kubbenin üzerinde akan, sürekli, farklı, bir ışık ile lobiyi ayarlar, burada doğal ışık tarafından huşu ortamı oluşturulur.

Açık platform Inforoof, evrensel bir gösteriyi  ziyaretçilerin parçası yapar. Kubbe dış projeksiyonları görülebilir. Ve bu dijital görüntüler ve bina dinamikleri Groningen semalarında hissedilir.

Çelik sanatı

83 corten çelik plakalar dış deriyi oluşturmaktadır. Her biri farklı bir şekil oluşturacak şekildedir ve  inşaat alanında bir araya kaynakla birleşmektedir. Dış deri ve iç inşaat birlikte, dış tabaka üzerine doğrudan kaynak kirişler ile, uyumlu bir bütün oluşturur.

Zamanla çelik levhalar, güzel bir paslı tabaka halini alacaktır. Böylece elementlerin altındaki malzeme korunacak, gün içinde binanın görünümünü değiştirmek mümkün olacaktır. Daha öne çıkması için, kubbe o etkileyici Hollandalı gökyüzünü vitrinini sanatsal bir görünüm kazandırmak üzere, beyaz renkle kaplanmıştır.

 

 

Kaynak:  ARCHIVIEW
Çeviri:Mimdap

Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org