Villa Escarpa - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Villa Escarpa
Share 2 Haziran 2014

Tasarım: Mario Martins

Villa Escarpa Portekizin Güneyinde, Lagos, Algarve bölgesinde, Praia da Luz köyü yakınlarında yer almaktadır.

Planlama izninin alınmasıyla burada bulunan bir evin yerine bu muhteşem perspektifte yeni bir tasarım olarak uygulandı Bu küçük ölçekli mimari için bu evi kıyıda yapabilmek yönünde teknik bir hak söz konusudur ama Algarve kıyı şeridi ve Praia da Luz köyüne bakan bir kayalık üzerinde istisnai bir konumda yer alması tercih edildi.

Bu çok dik bir yamaçta ve rüzgara maruz tepede özellikli bir konut olarak tasarlandı. Paradoksal olarak bu projenin kavramsal temelini destekleyen bazı kısıtlamalar ve zorluklar olduğunu ise belirtmek gerekir.

Saf ve çağdaş bir mimari dil ile evin içi kadar dışarıda; açık ortamda yaşam için korunaklı terasların ve avluların oluşturulması önemsenmiştir. Bu yapı açık renk ve son derece saydamdır. Yapı figürü yatay hacimlerle ifadelenmektedir. Bu hacim yavaşça manzara üzerinde yüzen evin görünümünü veren bir temel baza üzerinde konumlandırılmıştır.
Yapı manzaraya açılmakta, çevre üzerinde ciddi bir görsel bir hakimiyet kurmuştur.

Evin geniş bir oturma mekanları vardır ve mutfakta masaya oturduğunuzda su yüzeyi ile birleşir. Bu alanlar rüzgardan ve güneşten korunan teraslar tarafından ve aynı zamanda kazandırdığı görünümler ile eve bambaşka bir özellik kazandırmıştır.

Bu villada dört yatak odasına, bir orta avlunun yanında servis veren bir koridor ile erişilmektedir. Bu orta özel avlu doğal ışık kaynağı ile evin samimiyetini arttırmaktadır.

Alt baza alanı garaj ve teknik destek sağlamak maksatlıdır. Çatı terası kendi muhteşem ortamıyla manzarada yüzerek binanın görsel açıklığını vurgulamaktadır.
Mimari: Mario Martins
Yer: Luz, Portekiz
Takım: Rita Rocha, Rui Duarte, Sara Glória, Sónia Santos, Fernanda Pereira, Ana Filipa Santos
Teknik Projeler: Nuno Grave, Engenharia, Lda
Yıl: 2012
Fotoğraflar: FG + SG
Kaynak: Arch Daily
Çeviri: Mimdap


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org