Trafik sorununa teknolojik çözümler - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Trafik sorununa teknolojik çözümler
Share 23 Nisan 2014

Türkiye gibi bir çok ülkenin en önemli sorunları arasında gelen trafik problemi gün geçtikçe çekilmez bir hal alıyor. Amerika, Avrupa ve Asya’da trafik sorunlarına sistemli trafik yönetiminin yanı sıra, akıllı yolların ve araçların yer aldığı çözümler üretiliyor.

Trafiğin yoğun olduğu saatlerde ek şerit açma işlemini ‘zipper’ yapıyor.

Bir çok ülkede yaygın olarak kullanılan hareketli bariyer sistemi ‘zipper’ olarak adlandırılıyor. Sistem, taşıyıcı bir araç vasıtasıyla çalışıyor. Bu araç yolun ortasına yerleştirilen beton bariyerleri hızlı bir şekilde sağdaki veya soldaki bir şerit çizgisine taşıyabiliyor. Bariyerlerin taşınmasıyla trafiğin akıcı olduğu yöndeki bir şerit diğer yönde hareket eden araçlara tahsis ediliyor. Böylece, araç trafiğinin yoğun olduğu yöndeki şerit sayısı artırılıyor.

Hareketli bariyer sistemine dünyanın gelişmiş ülkelerinde sıkça rastlamak mümkün. Sistem, Avrupa’nın belli başlı şehirlerinde olduğu gibi Amerika Birleşik Devletleri’n de köprü ve otoyollarda kullanılıyor.

Türkiye’de köprü ve otoyollarda ek şerit açma işlemi elle yapılıyor.

Trafiğin en yoğun olduğu il olan İstanbul’da ise durum kötü. Çözüm olarak sabah ve akşam saatlerinde akıcı olan yöndeki bir şerit, konilerle ayrılarak trafik rahatlatılmaya çalışılıyor. Konileri koyma işlemi elle yapıldığı için trafik sıkışıklığı giderek artıyor.

Çin’de trafik sorununa çözüm ‘içinden araba geçen otobüs’ ile sağlanacak.

Çinliler trafik sıkışıklığını rahatlatmak amacıyla içinden araba geçen “3D Express Coach” isimli otobüs tasarladı.Sıkışan trafiği rahatlatmak ve daha az enerji tüketerek toplu taşımayı sağlamak için 3 boyutlu otobüs olarak bilinen “3D Express Coach” isimli otobüsü tasarladı. Bu otobüsler bir nevi metro görevi yapıyor. Üretimi ve maliyeti ise metrolardan çok daha düşük. Yolcu taşıma kapasitesi 1200-1400 kişi ve saatte maksimum 60 km yapabiliyor. Dünyada en uzun süren trafik sıkışıklığı 2010 yılında Çin’de meydana gelmiş ve 12 gün sürmüştü.

Çinliler, kısa bir süre önce de, hareket halindeki lokomotife vagon ekleme çıkarma yöntemiyle çalışan hiç durmayan tren planıyla kendinden söz ettirmişti

Kaynak: Zaman


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org