AKP’li Çavuşoğlu’nun sözleri ortalığı karıstırdı - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
AKP’li Çavuşoğlu’nun sözleri ortalığı karıstırdı
Share 11 Ekim 2007

AKP Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu’nun, “Gazipaşa Havaalanı’nın ihale süreci uzayabilir. Her ihtimale karşı Manavgat ile Türkler arasında yeni bir havaalanı için yer bakıyoruz” şeklindeki sözleri tartışmalara neden oldu. Havaalanı ihalesinde olumsuz bir durum olmadığını söyleyen AKP İlçe Başkanı Hüseyin Güney, “İhale süreci devam ediyor. Şu ana kadar onaylanmayacağı konusunda bize bir bilgi gelmedi. Gazipaşa Havaalanı’nın açılması için hükümet olarak ne gerekiyorsa yapacağız. Ramazan Bayramı’ndan sonra bir heyetle Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ı ziyaret edeceğiz ve bölgenin durumuna ilişkin bilgi vereceğiz. Havaalanı ihalesinin onaylanması için ilk sıraya almasını talep edeceğiz. Bizler havaalanının ihalesini yapan bir hükümet olarak, açılmasına da öncülük edeceğiz. Milletvekilimiz Mevlüt Çavuşoğlu, havaalanına ilişkin bir sorun olduğunu söylemedi. Alanya’nın büyümesiyle birlikte gelecekte bir havaalanı yetmeyecek. Bunun için de yeni kamulaştırmaların yapılması çok iyi olur. Vekilimiz bunu söylemek istedi. Sözlerinin altında art niyet aranmasına gerek yok” dedi.

OTELCİLER BASKI YAPSIN

DP İlçe Başkanı Yaşar Uysal, Alanya’daki sivil toplum örgütü yöneticilerini eleştirdi. Uysal, “Sivil toplum örgütü yöneticileri, sessiz kalmak yerine olaylara duyarlı olmalı. Lafla değil, icraatla yaptıklarını kamuoyuna kanıtlasınlar. İş işten geçtikten sonra ağlamanın, sızlamanın anlamı yok. Bölgedeki otelciler, tanıtım yapmak yerine ihalenin onaylanmasına yönelik çalışma yapsınlar. Emlak sektörü, havaalanı konusunda baskılar yapmalı” diye konuştu.

UMUDUMUZ AZALIYOR

Havaalanı konusunda umudunun kalmadığını ileri süren CHP İlçe Başkanı Ali Gürkan ise, “Havaalanının açtırmamak için engel olan, Antalya lobisinin yanında başka iştahlılarda var. Ama bu yatırıma çok yazık oluyor. Böyle bir yatırımın hizmete açılması Anamur, Gazipaşa ve Alanya’nın kurtuluşu demek. Bunlar dikkate alınarak, havaalanı mutlaka hizmete açılmalı. Ama bunları derken zaten bizim umudumuz azalmaya başladı” diye konuştu.

MHP İlçe Başkanı Cafer Uyar, ihaleyi yapan AKP Hükümetine yönelik sert açıklamalarda bulundu. Uyar, “İhaleyi yapalı tam 39 gün oldu. Bu ihaleyi yapan kişiler, AKP Hükümetinin emirleri doğrultusunda yaptı. İhalenin yapılmasıyla birlikte bölge halkı bir umut içersine girdi. Herkes bazı hayaller kurmaya başladı. Bu tür ihaleler bir hafta içersinde onaylanır ama 39 günde onaylanmaması aklımıza çeşitli sorular, burnumuza bazı kokular getiriyor. Bu ihaleyi veren makam veya hükümet neden sonradan viraj aldı? AKP, birilerinin baskısının altında mı kalıyor? Onaylamayacağınız havaalanının ihalesini neden yaptınız?” diye sorular yöneltti.

“SÜREÇ DEVAM EDİYOR”

Gazipaşa Belediye Başkanı Cemburak Özgenç ise iyimser konuştu. Özgenç, havaalanı ihale süreciyle ilgili herhangi bir sıkıntı olmadığını söyledi. Ankara’da Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü yetkilileriyle görüşme yaptığını anlatan Özgenç, “Ben havaalanı konusunda bir sorun olmadığı inancı içersindeyim” diye konuştu.

KİMDİR BU LOBİ?

Tüketİcİ Hakları Derneği (THD) Alanya Şube Başkanı Cemal Şencan, havaalanının gecikmesinde AKP’yi sorumlu tutarak şöyle konuştu: “Geçmişte yaşanan bazı olumsuz çabalara rağmen AKP Hükümeti havaalanını ihaleye çıkardı. Madem proje yetersizdi, ne oldu da hizmete açılması için ihaleye çıkarıldı? İhale edildi ve yüklenici firmanın ihaleyi kazanmasının ardında bir aydan fazla zaman geçtiği halde yapılan ihale neden onaylanmıyor? Şimdi de yok Antalya lobisi, yok bilmem ne lobisi engelleniyor gibi safsatalar çıkarıldı. Kimdir bu lobi? Nedir bu lobi? Ülkeyi lobiler yönetiyorsa hükümetin ne işi var orada? Bunlar planlı yapılan şeyler. Kimse kimseyi aldatmasın. Vatandaşın devlete olan güvenini devleti yönetenler sağlamalı.”

Kaynak: Akşam


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org