Diyarbakır ve Batman’a stat - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Diyarbakır ve Batman’a stat
Share 17 Nisan 2014

TOKİ, Diyarbakır ve Batman’da inşa edeceği stadyumlar için düzenlediği ihaleleri tamamlayarak inşaatlarına başlıyor.

TOKİ, Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliğinde ekonomik ömrünü tamamlamış ve müsabakaları karşılamada yetersiz kalan spor tesislerinin yerine UEFA standartlarında modern statlar inşa ediyor. İstanbul Seyrantepe ve Mersin Stadı’nı tamamlayarak Türk sporunun hizmetine sunan İdare, 16 stat ve bir kapalı spor salonunun ihalesini tamamlayarak inşa etmeye başladı. Hazırlık aşamasında ise 4 stat bulunuyor.

Diyarbakır Stadı’nın ihalesi tamamlandı

TOKİ, Diyarbakır’da inşa edeceği 33 bin seyirci kapasiteli stadyum için düzenlediği ihaleyi sonuçlandırdı. 240 dönüm arsa üzerine inşa edilecek Diyarbakır Stadı’nda 666 kişilik protokol tribünü, bin 74 kişilik VİP tribünü, 639 kişilik basın tribünü ve engelli vatandaşlarımız için 253 koltuk yer alacak. Statta ayrıca 645 kapalı ve bin 207 açık olmak üzere toplamda bin 852 araçlık otopark ile 75 araçlık otobüs parkı bulunacak.

Batman Stadı’nın sözleşmesi imzalandı

İdare, Batman’da inşa edeceği 15 bin seyirci kapasiteli stadyumun ihalesini tamamlayarak sözleşmesini imzaladı. TOKİ, Batman’da 15 bin seyirci kapasiteli stadyumun yanında kapalı yüzme havuzu da inşa edecek.

Statlar UEFA standartlarında

TOKİ, İstanbul Arena (52 bin) Mersin (25 bin) ve bitme aşamasında olan Afyonkarahisar (15 bin) statlarının dışında, inşaatı devam eden Malatya (25 bin), Trabzon (40 bin), Sivas (33 bin), Eskişehir (33 bin), Samsun (33 bin), Gaziantep (33 bin), Adana (33 bin), Sakarya (25 bin), Kocaeli (33 bin), Batman (15 bin), Antalya (33 bin), Hatay (25 bin), Diyarbakır (33 bin) ve İzmir (Karşıyaka 15 bin-Göztepe 15 bin) statları bulunmaktadır. Ayrıca Antalya’ya yapılacak 10 bin seyirci kapasiteli kapalı spor salonunun ihalesi de tamamlanarak uygulama aşamasına geçildi.

Ankara’da 40 bin, Edirne’de 15 bin, Elazığ’da 20 bin ve Giresun’da 15 bin seyirci kapasiteli inşa edilmesi planlanan statlar da hazırlık aşamasında bulunuyor. Bu statlar ihalelerinin gerçekleştirilmesinin ardından inşa edilmeye başlanacak.


Kaynak : Toki Haber


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org