Eski dokuya yeni müdahale: BIG - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Eski dokuya yeni müdahale: BIG
Share 17 Nisan 2014

Mimari:  BIG  Yer:  Basel, İsviçre Sorumlu Ortak:  Bjarke Ingels, Andreas Klok PedersenProje Lideri:  Jakob Henke
Takım:  Gül Ertekin, Ioannis Gio, Ricardo Palma, Alexandra Gustaffson, Bara Srpkova, Marcelina Kolasinska, Ryohei Koike
Müşteri:  Nüesch Şirkette Geliştirme RG UBS Fon Yönetimi, Christoph Merian Stiftung
Ortaklar:  Bollinger + Grohman, HL-Technik
Boyutu:  30.000 m²
Durum:  1.lik Ödülü (Tamamlama 2015)
Resimler:  BIG

1960’lı yıllarda Bazel kentinde yapılmış bir kompleksin yenilenmesi ve büyütülmesi için düzenlenen davetli bir yarışmayı BIG kazandı. Bu alan bir sanayi bölgesi iken alternatif bir sanat bölgesi olarak yeniden düzenlenmektedir.

 

 

İsviçre’nin Bazel kentinin Dreispitz bölgesinde yer alan alan, Herzog ve de Meuron’un master planı ile 2003 yılından itibaren şekillenmekte. Mevcut 18000 m2 büyüklüğündeki yapı 7000 m2’lik bir ilave ile ticari ve konut bloğu olarak yeniden şekillenecek. Bu proje St. Gallen –kökenli bir firma olan Nüesch Development for the landlord, the Christoph Merian Foundation ve yatırımcı UBS (CH) Property Fund – Swiss Mixed ‘Sima’nın ortak girişimi.

Bölgenin geometrisi büyük oranda altyapıların geometrisi tarafından tanımlanmakta. Kesişen raylar, doklar geçmişte, kentin bir dizi lineer bina ile dolmasını teşvik etmiş.

 

Transitlager’in ikonik karakteri, onun cömert ve alanı çevreleyen kamusal yüzeylerde ve şehrin botanik bahçesine olan bağlantısı , bir sanat bölgesi yapısı olarak doğal bir odak noktası oluşturmasına olanak sağlamakta. 

 

Yeniden programlama ile çeşitli kullanımlar için zeminlerin çok fonksiyonlu bir dizi içinde eski deponun uzatılmasıyla elde edilen mekanlarda, BIG sanat, ticaret, çalışma ve yaşam için kesişme noktası önermektedir. Birbirinin üstünde iki farklı binanın bir araya gelen aktivitesi, 24 saat kullanıma olanak sağlayan bir melez yapı oluşturacaktır.

 

Mevcut yapının özelliklerine göre uyarlanmış; gün ışığı ve görünümler için optimize edilmiş bir katlanmış geometri – eski depo, programların karışımı, yapısal sınırları ve güneş yöneliminin geniş boyutları bir tipoloji oluşturmaktadır. Sivri uçları, heterojen çevresi, şaşırtıcı bir aşinalık yaratarak, mahallenin endüstriyel binalarının geometrilerini yansıtmaktadır.

 

BIG az müdahale ile, programlı çeşitlilik ve fizibilite açısından maksimum kazanç oluşturmaktadır. Basit iç bitirmeler, seyrek teçhizatları yerinde tutarak yaratıcı işletmeler, atölyeler için özel bir bina önerilmektedir. Biz sanatsal çalışma ve hem şık hem lüks hem de optimize edilmiş basit ve ekonomik bir malzeme paleti ile kullanışlı bir bina sunulmaktadır.

Kaynak: BIG
Çeviri:Mimdap


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org