İç mekan tasarımı: Chiasmus Partners

Mimar. Bund kuzey ucunda, WaiTanYuan güzel ve tarihi bir bahçe içinde, yeni inşa edilen tuğla şarap mahzeni bir un-paralel zamanlı seyahat deneyimi tuşları unravels tonozlu.



725 metrekarelik kompleks Seul ve Pekin merkezli mimarlık firması olan Chiasmus Partners tarafından tasarlanmıştır. Projenin teması geçmiş yüzyıldan itibaren Batı kültür dünyasına hiper-gerçek bir pencereden bakarak şarap kültürünü ortaya koymaktır. Katalan balık kılçığı duvarcı desenli 5 ana tonozdan bir şarap antresi, uzun bir bar, bir şarap tatma odası, bir ana salon ve yemek salonu olmak üzere kendi içinde bir kompleks meydana getirilmiştir.



Puro için ek bir gizli meşe oda Winston Churchill’in Downing St ofisi ve WW II yeraltı merkezi bir hayali birleşimi olarak düşünülmüştür. İşletmeci gerçekten seyahat eden, dünyanın her yerinden ithal şaraplar, alkollü içkiler ve tütün getiren,yıllanmış koleksiyonları toplayan bir yeteneğe sahiptir ve tarihi tanıklıkları bu yolla yakalamaktadır.


Her mahzende içindeki içkilerle kökenine inildiğinde çoğu sanatçılar için tema oluşturan hikayeler burada mevcuttur.
Dekorasyondaki hacimlemede; ana boşlukların hepsinde kırmızı şarap, beyaz şarap, şampanya ve puro saklamak için özel olarak ayarlanan sıcaklıklarda bölümler bulunmaktadır.

Bu projede anıların da yaratıcı olabileceği inancıyla, ihtişam ve samimiyet bir araya getirilmeye çalışılmış; nostaljik bir atmosfer yaratılmak istenmiştir.


Mimari: Chiasmus Partners
Yer: Şangay, Çin
Sorumlu Mimar: James Wei Ke, Hyunho Lee, AIA
Tasarım Ekibi: Laura Pumar, Yin Fengkun, Wu Shuang, Jiang Miaowei, Zhang Wei, Liu Dewei, Xie Siyu, Qiao Ya Wang Lihui Zeng Shihua, Aude Pelamourgue, Huang Ying, Gong Nan, Zhou Wanru
Alan: 725 m²
Fotoğraflar: Aaron Qiao
Proje Müdürü: Zhao Xinghua
Takım Lideri: Li Xiaoqing
Teknik Danışmanı: Yu Minggui
Aydınlatma Tasarımı: Birleşik Sanatçı Aydınlatma


Kaynak: Arch Daily
Çeviri: mimdap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir