Büyükdere Caddesi’nde metrekare fiyatı düştü - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Büyükdere Caddesi’nde metrekare fiyatı düştü
Share 10 Ekim 2007

Emlak hareketinin en büyük göstergesi olan Büyükdere Caddesi’ndeki fiyatlarda geri dönüşün ilk sinyali geldi

Büyükdere Caddesi’ne cepheli Ziraat’e ait 6 bin 721 metrekare arazi 40 milyon YTL’ye satılıyor. Son satışla caddedeki metrekare fiyatı 5 bin doların altına inecek

Son yıllarda Türkiye’de yaşanan emlak hareketinin en büyük göstergesi olarak kabul edilen Büyükdere Caddesi’ndeki fiyatlarda geri dönüşün ilk sinyali geldi. İstanbul’un en değerli bölgesi haline gelen Büyükdere Caddesi’nde kalan son arazilerden birine, 2 yıl önceki fiyat seviyelerinden teklif geldi. Ziraat Bankası’na ait olan 6 bin 721 metrekare alanlı arsa 40 milyon YTL’ye satılıyor. Yaklaşık 5 yıldır satış masasında olan arsaya Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde birbirinden iddialı projeler hayata geçiren Selim Dalaman ve Şefik Birikiye’nin sahibi olduğu AAU Mimarlık talip oldu ve Ziraat Bankası yönetimi ile el sıkıştı.

Şirket 2 milyon YTL de tapu ve komisyon ücreti ödeyecek. Bu satış fiyatına göre arsanın metrekaresi 6 bin 249 YTL’ye gelecek. AAU Mimarlık burayı satın aldıktan sonra, caddenin arkasındaki gecekonduları da satın alarak buraya İstanbul’un en iddialı projelerinden birisini yapmayı hedefliyor.

El Maktum düşürdü

2 yıl öncesine kadar metrekare fiyatlarının 2 bin dolar civarında olduğu Büyükdere Caddesi, Dubai Şeyhi El Maktum’un 2005’te yaptığı Türkiye ziyaretinden sonra popüler oldu.

Şeyhin cadde üzerindeki iki arsaya talip olduğu haberleriyle birlikte geçen yıl fiyatlar önce 5 bin dolar seviyesini kırdı, ardından 8 bin dolara kadar yükseldi.

Deva Holding, Renault Mais, Karayolları 17. Bölge Müdürlüğü arazisi ile yükseliş trendini koruyan Büyükdere Caddesi, zirveyi Levent İETT arsası ile yaptı. El Maktum, İETT arazisinin her bir metrekaresine yaklaşık 18 bin dolar verdi. Ancak El Maktum’un hukuki gerekçelerle bu parayı ödememesi sonrası caddede fiyatlar yeniden düşüş trendine girdi.

Kaynak: Vatan


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org