Nanjing CIPEA'da Otel - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Nanjing CIPEA’da Otel
Share 18 Ocak 2014

Tasarım:Jiakun Architecture


Yer Çin’in Nanjing bölgesi. Proje, “bütünü parçaları içinde” görmeye dayalı bir strateji ile bir vadide yapılandırılmıştır. Bu yapı grubu kamusal alanları aşağı kotlarda gizlerken otel için gerekli odaları kütle içinde planlamaktadır. Bütün bina kümesi bu anlayışla arazi içinde parçalı bir yapıyla çevre ile entegre olur.

Çıkan silüetler ve çevreye uyum tasarımın ana kodlarını oluşturmaktadır. Gri tonlamaları ile yapı gruplarının tabiat içinde yapaylığı kırılmak istenmiştir.


Çağdaş Çin su ve dağ küme geleneği ve kültürü, siyah beyaz ve gri beton bloklar ile küçük köy havası bozulmadan ele alınmıştır. Yine çevre kasabalarda kullanılan yaygın çimento ürünleri ile büyük oranda imalatların gerçekleşmesine dikkat edilmiştir.

Yer: Nanjing, Çin
Tasarımcı: Jıakun Architecture | Liu Jiakun Yang Ying, Shen Jie, Cai Kefei Yang Lei
İşveren : Nanjing Foshou Göl Mimari Development Co, Ltd
Tasarım süresi: 2003 – 2004
İnşaat süresi: 2005 – Günümüz
İnşaat alanı: 12.000 ㎡
Malzemeler: Büyük ve küçük ölçekli beton bloklar ve karolar
Fotoğraf: Jiakun Mimarlar


Kaynak: www.arthitectural.com
Çeviri: Mimdap

1 Yorum
  1. şiirsellik her zaman bir projeye nasip olmaz. denk gelmez bazen. ama buradaki mimari dil gerçekten şapka çıkartılacak cinsten.

    Nurettin Çöllü | 20 Ocak 2014


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org